Milanović iz Serije A stiže na Predgrađe

Siniša Kotaraš
Milanović iz Serije A stiže na Predgrađe

Banjaluka - Nekada jedan od najvećih talenata srpskog fudbala Milan Milanović pojačao je redove prvoligaša Željezničar sport tima.

Spletom srećnih okolnosti po Banjalučane 27-godišnji defanzivac stigao je u ligu koju je odavno prerastao, ali se može reći da je na novom početku, pošto posljednju sezonu nije imao klub. Milanović je jedan od najtalentovanijih izdanaka Zvezdine generacije 1991. godišta, ali mu se kockice nisu posložile da ispuni sav potencijal. Sa svega 17 godina odlučio je da napusti “Marakanu” i potpiše ugovor sa Lokomotivom iz Moskve, gdje je nastupao za drugi tim, a potom prešao u Palermo, za nešto manje od dva miliona evra. Na Siciliji je proveo šest sezona, uključujući pozajmice u Sijenu, Vićencu i Askoli, da bi posljednji angažman imao u Pizi tokom 2017. godine. Bez obzira na pauzu visoki štoper će mnogo značiti ekipi Zorana Ćurguza.

- Izuzetno sam srećan što je jedan ovakav igrač stigao u naš tim. Dobijamo zaista mnogo. Riječ je o odličnom, školovanom igraču, jer samo takvi stignu do Serije A. Sa Milanovićem ćemo sigurno mnogo lakše ispuniti zacrtani cilj, a to je plasman među šest najboljih, odnosno u Ligu za šampiona, čime bismo definitivno obezbijedili opstanak - rekao je Ćurguz.

Najveći dio karijere Milanović je proveo u Seriji B, gdje je skupio 76 mečeva, dok je pet odigrao u najjačem razredu italijanskog fudbala. Dvije od tih utakmica su protiv Juventusa i Napolija, što je sigurno san svakog od njegovih novih saigrača. Tim sa Predgrađa ubjedljivo je najmlađi u Prvoj ligi, ali i mnogo šire, jer je Đurguz prvi dio prvenstva od 18 igrača u zapisniku čak 16 bilo mlađih od 21 godine, a slična situacija biće i u buduće jer “Željo” u međuvremenu nije promijenio tim niti promijenio politiku.

- To je možda i najveći plus njegovog angažovanja, jer će naši klinci imati od koga da uče. Nivo fudbala na kojem je on bio je neuporediv sa našim prilikama, pa će svaki trening i utakmica sa njim na terenu biti privilegija za moje momke. Siguran sam da će to iskoristiti na najbolji način - rekao je Đurguz.

Debi u dresu Željezničara Milanović će najvjerovatnije imati sutra, kada na Predgrađe dolazi Zvijezda iz Gradačca. Banjalučani su prekjuče odigrali prvi kontrolni meč i remizirali sa Slogom iz Doboja (0:0). Poslije prvog dijela prvenstva Željezničar zauzima četvrto mjesto sa 21 bodom.

Reprezentacija

Milan Milanović je prošao sve mlađe selekcije Srbije. Za reprezentaciju do 17 godina odigrao je deset mečeva, 15 puta je nastupio za selekciju do 19 godina, a 13 puta oblačio dres mlade reprezentacije do 21 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana