Милан Мандарић, власник Олимпије: Није искључено да уложим новац у Борац

Синиша Котараш
Милан Мандарић, власник Олимпије: Није искључено да уложим новац у Борац

Бањалука - Власник љубљанске Олимпије Милан Мандарић наговијестио је могућност да у скорије вријеме уложи новац у Борац или му помогне на неки други начин.

Некадашњи власник Портсмаута и Лестера, а сада шампиона Словеније био је гост бањалучког клуба и договорио сарадњу са челницима “црвено-плавих” која би, како је сам рекао, временом требало да постане све јача. Свакако, до оваквог корака није дошло преко ноћи, јер Мандарић, како сам тврди, прво добро осмотри ситуацију, па тек онда повлачи конкретне потезе. Прије седам година појавила се информација да српско-амерички бизнисмен жели да клупи Борац, а иако је било контаката то се није десило. Неће ни сада, али би клубу са Градског стадиона свака помоћ добро дошла с обзиром на нагомилане финансијске обавезе.

- Свиђа ми се ентузијазам и енергија људи у Борцу и драго ми је што видим велику жељу да ускоро направе значајан искорак, како у домаћем првенству, тако и регији, па чак и Европи. Оно што ће бити наша прва конкретна помоћ јесте уступање играча који тренутно у Олимпији нису у првом плану, али сигурно поседују квалитет. Такође, није искључено и да у неко скорије време и сам уложим новац у овај клуб. Успешним клубовима потребни су и успешни партнери, и мислим да овде има пуно места за ширење. Ово није наш последњи састанак, већ смо се договорили нови у Љубљани - рекао је Мандарић.

Сигурно је да људи попут Мандарића имају шта да понуде Бањалучанима, јер је не тако давно Олимпија буквално била на дну, пред гашењем, а онда је, Мандарићевим доласком, кренула према врху, до титуле првака Словеније и пласмана у европска куп такмичења.

- Руковођење клубом није ни мало једноставна ствар. Поготово код нас јер људи са стране увек мисле да могу боље од оних који су унутра. Међутим, то у стварности није тако. Надаље, велика вредност људи који раде било који посао је када схвате да им треба помоћ и не стиде се да је потраже и приме. У свему томе имам можда неку другу димензију коју могу да понудим људима у Борцу, заједно са мојим искуством. Па ни ја не знам све и мени понекад треба помоћ, али сам се потрудио да доста тога научим. Борцу ће требати помоћ, то је сигурно, и видећемо шта је то. Да ли је то новац, моје везе у свету фудбала, или нешто треће - појаснио је Мандарић.

За крај, најавио је да планира да се на крају овогодишњег првенства Словеније повуче из Олимпије.

- Ово ће бити моја последња година у Олимпији, а видећу за даље. Улазим у клубове у којима видим шансу да се оствари неки пројекат и направи успех. Наравно, сваки клуб треба да се води срцем и главом, односно да га волите и паметном пословном политиком стварате резултате и успехе - закључио је Мандарић.

Погрешно процијенио Вардија

Мандарић је ударио темељ Лестера који је неколико година касније постао изненађујући шампион Енглеске и лансирао неколико играча међу којима су Џејми Варди и Ријад Марез.

- Када су ми сарадници рекли како хоће да за милион фунти купе Вардија, био сам против јер он пре тога није био професионалац. Ипак, убедили су ме, купили смо га и он је заиста доказао квалитет. Са друге стране, преко људи у Ници стигао сам до Мареза. Коштао је 350.000 фунти, али у клубу нису желели да чују за то. Тек када сам рекао како ћу га ја сам купити и да ће он бити мој играч, попустили су - присјетио се Мандарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана