Међународни рукометни ТВ турнир шампиона “Добој 2018”: Премијерни наступ израелског шампиона

Синиша Котараш
Међународни рукометни ТВ турнир шампиона “Добој 2018”: Премијерни наступ израелског шампиона

Добој - Јубиларно, 50. по реду, издање Међународног рукометног ТВ турнира шампиона “Добој 2018” одржаће се ове године нешто раније, од 14. до 18. августа, јер су организатори настојали да се ускладе са календаром такмичења екипа учесница.

Као и сваке године, и ове ће у Добоју наступити осам екипа, а титулу најбољег, освојену прошле године, браниће дански Колдинг. Уз њих, ту је члан СЕХА лиге, Татран Прешов из Словачке, а након дуго година на “полигону” ће заиграти и румунски вицешампион Стеауа. Премијерни наступ у Добоју уписаће и актуелни шампион Израела Ришон Ле Зион, чију мрежу брани некадашњи голман Слоге и бањалучког Борца, Пеђа Дејановић, који је проглашен за МВП играча израелског првенства.

Остала четири учесника су првак Србије, новосадска Војводина, словеначки Копер, на чијој клупи сједи легендарни Веселин Вујовић, шампион БиХ Извиђач из Љубушког, те домаћа Слога.

  • Морали смо да помјеримо почетак турнира јер је то био једини начин да добијемо квалитетније учеснике, али опет нисмо успјели да доведемо екипу из Њемачке јер они већ од средине августа почињу са Куп утакмицама. Зато смо се окренули тимовима са подручја некадашње Југославије али ни ту нисмо имали среће. Скопски Вардар није могао да усклади свој календар са нашим турниром, док ни овога пута нисмо успјели да се договоримо са Загребом. Међутим, убијеђен сам да су и ове екипе које ће наступити на турниру квалитетне. Уосталом, ријеч је о углавном првацима својих земаља, сталним учесницима међународних такмичења, тако да ће љубитељи рукомета имати прилику да уживају. Било како било, ово је најквалитетнији турнир који ће се ове године одиграти у Европи и ми смо поносни на тај податак - истакао је Енес Суљкановић, предсједник Извршног одбора турнира.

Поштанска марка

Генерални секретар Турнира Дарио Поповић, посебно је истакао улогу Пошта Српске.

- Њима дугујемо велику захвалност јер су, поводом овог нашег великог јубилеја, одлучиле да штампају и ставе у промет поштанску маркицу на тему “50. међународни рукометни ТВ турнир шампиона Добој 2018” - нагласио је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана