Marko Savatović, golman Borca: Više ni pehar nije predaleko

Darko Pašagić
Marko Savatović, golman Borca: Više ni pehar nije predaleko

Banjaluka - Junak plasmana Borca u četvrtfinale Kupa BiH, golman Marko Savatović, smatra da “crveno-plavi” mogu savladati još poneku stepenicu, a uz malo sreće doći i do trofeja.

Od četvrtfinala pa do kraja takmičenja igraju se po dvije utakmice, što je prema njegovom mišljenju prednost Borca, kao i činjenica da je lider Prve lige RS bar na papiru kvalitetniji od nekolicine rivala.

- U žrijebu su ekipe protiv kojih smo objektivno favoriti - Sloga, Zvijezda Gradačac, TOŠK i Klis. U ovom trenutku jači su Široki Brijeg, Zrinjski i Sarajevo. Bilo bi lijepo stići što dalje, zašto i ne osvojiti Kup i tako ponoviti 1988. godinu kada je Borac bio najbolji u ovom takmičenju u Jugoslaviji ili 2010. kada je podignut pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH - rekao je Savatović.

Svi igrači u crveno-plavom dresu zaslužili su pohvale za nastup protiv Radnika, ali Savatoviću ipak idu najveće zasluge. Mladi golman iz Hrvatske prvo je sredinom drugog poluvremena sjajno intervenisao poslije šuta Danijala Brkovića, da bi prilikom izvođenja penala u petoj i šestoj seriji zaustavio udarce Josipa Šantića i Slaviše Radovića.

- Eto, posrećilo mi se da na kraju budem odlučujući faktor u ovom susretu, ali mislim da smo tokom svih 90 minuta pokazali više od premijerligaša iz Bijeljine i da smo se svi zajedno zasluženo probili u četvrtfinale - naglasio je mladi golman Banjalučana.

Činilo se da je sve već odlučeno jer je poslije prvih osam sigurnih izvođača penala u petoj seriji njegov saigrač Demir Jakupović pogodio prečku.

- Vjerovao sam u sebe i u tim trenucima razmišljao samo o tome da nijedan penal do tada nije odbranjen i da je došlo vrijeme da se to desi. Čak u prve četiri serije nisam ni pogodio stranu u koju će rivali uputiti udarac. Kada sam odbranio šut Šantića, bio sa ubijeđen da prolazimo dalje, a onda sam zaustavio i udarac Radovića i slavlje je moglo da počne - zaključio je Savatović.

Italija veliko iskustvo

Savatović je rođen u Zagrebu 1988. godine i već sa 17 godina otisnuo se u Italiju. Nastupao je za mlađe kategorije Katanije i Torina, a prije dolaska u Borac početkom februara pola godine bio je bez angažmana.

- Italija je bila veliko iskustvo, vjerovatno neprocjenjivo. Međutim, mislim da sam dolaskom u Borac napravio pravi potez, jer ovdje imam dosta prostora da još napredujem, pogotovo što će se Borac već na kraju ove sezone vratiti u Premijer ligu BiH - optimista je Savatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana