Marko Panić, nekadašnji rukometaš Borca: Radujem se Meškovu i Ligi šampiona

Siniša Kotaraš
Marko Panić, nekadašnji rukometaš Borca: Radujem se Meškovu i Ligi šampiona

Banjaluka - Nekadašnji prvotimac Borac m:tela i standardni reprezentativac BiH Marko Panić istakao je kako je odlučio da se iz Poljske preseli u Bjelorusiju isključivo zbog želje da igra u kvalitetnijem i jačem takmičenju.

Zbog toga će od narednog ljeta dres Azoti Pulavija zamijeniti onim bjeloruskog prvaka Brest Meškova te ponovo zaigrati u Ligi šampiona, ali i Regionalnoj SEHA ligi. Dobre igre u poljskom šampionatu i dresu selekcije BiH doprinijele su da Brest Meškov poželi da ga dovede u svoje redove, a dogovor o saradnji je postignut veoma brzo.

- Bio sam zaista prezadovoljan u Poljskoj, ali mi se nije svidjelo to što smo bili konstantno treći, bez šansi za titulu. Možda ove godine i možemo da skinemo Vislu, ali Vive Kielce nikako. Želio sam da napravim nešto više i nisam se mnogo dvoumio kada je došla ponuda Brest Meškova - rekao je Panić.

A jedan od presudnih razloga da prihvati poziv iz Bjelorusije je i to što Brest Meškov trenira španski stručnjak Manolo Kadenas.

- On je jedan od najboljih trenera na svijetu i bio je presudan kada sam odlučivao o prelasku. Uz njega, tu je i čak šest igrača sa ovih prostora, Petar Đorđević i Darko Đukić iz Srbije, Hrvati Ivan Pešić i Sandro Obranović, te Simon Razgor i Vid Poteko iz Slovenije. Prava mala eks-ju kolonija, tako da neću imati problema da se prilagodim. Sve u svemu, biće to novi izazov sa većim ambicijama i ciljevima, ali to sam i tražio. Naravno, očekujem da ću se izboriti za mjesto standardnog prvotimca i drago mi je što ću imati jaku konkurenciju, jer me to tjera da još više i bolje radim - kategoričan je Panić.

Ono što ga najviše raduje jeste prilika da ponovo zaigra u najjačem evropskom klupskom takmičenju Ligi šampiona.

- Igrao sam Ligu šampiona sa Šamberijem, moje prve dvije sezone u Francuskoj, dok smo tri naredne nastupali u EHF kupu. O Ligi šampiona ne treba da trošim riječi, velika scena, velike utakmice, jaki rivali i tu ću vidjeti koliko zaista vrijedim. Kažem, igrao sam je, ali sada sam mnogo iskusniji i sigurno da ću moći da pružim mnogo više nego prije pet godina. A uz Ligu šampiona, tu je i regionalna SEHA liga koja je, po meni, po kvalitetu odmah iza Lige šampiona, tako da će i tu biti mnogo jakih utakmica, ali i prilika za dokazivanje - pojasnio je Panić.

Još deset godina

Malo u šali, a mnogo više u zbilji, Panić je objasnio kako nema namjeru da razmišlja o skorom završetku karijere.

- Već više od šest godina igram u Evropi i mislim da sam stekao dosta iskustva. Ali, s druge strane, ne pada mi na pamet da se uskoro opraštam. Živim sportskim životom, treniram svakodnevno i mislim da mogu bar još desetak godina da odigram na visokom nivou. A onda, vidjećemo šta će biti - poručio je Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana