Маринко Умичевић, Предсједник Рукометног савеза РС: Извиђач мора да игра у Премијер лиги

Синиша Котараш
Маринко Умичевић, Предсједник Рукометног савеза РС: Извиђач мора да игра у Премијер лиги

Бањалука - Предсједник Рукометног савеза Републике Српске и члан Управног одбора РС БиХ Маринко Умичевић остаје при ставу да Извиђач мора играти у Премијер лиги БиХ и да ни по коју цијену неће дозволити да пропозиције такмичења буду промијењене само десет дана уочи почетка сезоне.

Оваква реакција првог човјека рукомета Српске услиједила је након захтјева екипе из Љубушког да игра само у СЕХА лиги, а не и у домаћем шампионату иако је на снази одлука да шампион БиХ мора да, уз регионалну, игра и у домаћој лиги. Такође, истом одлуком је прецизирано да се игра само 26 кола Премијер лиге и да након тога нема плеј-офа или Лиге за првака.

- Таман када сам помислио да смо напокон кренули путем оздрављења, десило се ово. Одједном се појавио приједлог да се лига прошири за још једног члана како би Горажде задржало статус премијерлигаша, да и не говорим о жељи Љубушака да играју само у СЕХА лиги. Не могу се пропозиције мијењати када коме падне на памет, поготово не десет дана уочи почетка првенства. Рукометни савез РС чврсто стоји на становишту да се донесене одлуке морају поштовати, а на нашој страни су и два клуба из самог врха бх. рукомета, Зрињски и Вогошћа - истакао је Умичевић.

Подсјетимо, откако се игра СЕХА лига, првак БиХ се у домаћи шампионат укључивао тек у самој завршници, али је прије двије године донесена одлука да он мора играти у Премијер лиги. У Љубушком кажу како они немају ништа против примјене правила, али тек од наредне године, игноришући једноставно пропозиције такмичења.

- Надам се да ћемо превазићи кризу и постићи квалитетан договор. Досадашња пракса је била таква да се учесник СЕХА лиге укључивао у плеј-оф, а мислим да тако треба да буде и ове године. Ако ће шампион државе играти у оба такмичења, ми смо за то, али од наредне сезоне. У овом тренутку то би било немогуће јер бисмо у том случају за осам мјесеци одиграли шездесетак утакмица - рекао је директор Извиђача Давид Грбавац.

Борац нема дилему

Рукометаши Борца освојили су прије двије сезоне титулу првака БиХ и донијели одлуку да прихвате да упоредо играју у домаћем шампионату (Премијер лиги БиХ), као и Регионалној СЕХА лиги. На жалост бањалучких љубитеља рукомета, “црвено-плави” су те сезоне остали без СЕХА лиге, али и даље су без дилеме - играли би и у једном и другом такмичењу без обзира на све напоре које би то изискивало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана