Maratonci se bore za bilećki kamen

Ratomir Mijanović
Maratonci se bore za bilećki kamen

Trebinje - Drugi Bilećki međunarodni polumaraton biće održan 4. novembra i očekuje se dolazak više od 100 takmičara iz osam zemalja.

Kao i prošle godine za pobjednike polumaratona bilećki vajar Dragiša Svorcan izradiće posebne unikatne pehare od bilećkog kamena. Polumaraton će biti održan u organizaciji opštine Bileća dok je koorganizator i nosilac tehničke pripreme ZK Osvit, na čijem je čelu Miodrag Hrnjez.

- Ove godine tehnička organizacija biće na mnogo višem nivou dok će i konkurencija biti mnogo veća nego lani. Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspjeli da se izborimo da maraton bude održan i naša želja je da on pređe u tradiciju. Mislimo da smo na dobrom putu da Bileća bude prepoznatljiva po manifestacijama sportskog tipa. U organizaciji učestvuje i Balkanska trkačka liga sa Nikolom Minićem na čelu koja nam je pružila nesebičnu podršku i pomoć u vezi sa organizacijom. Nagradni fond ove godine biće povećan zato što su privrednici prepoznali manifestaciju kao ozbiljnu - rekao je Hrnjez.

Staza kojom će trčati takmičari biće poznata tek 1. novembra, jer je u Bileći u toku rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.

- Što se tiče staze, ostavili smo da vrijeme odredi start odakle će se trčati. To će biti najbolje za maratonce i najbolje za našu opštinu koja obavlja velike radove, pa moramo da imamo strpljenja i razumijevanja. Stazu ćemo odrediti oko 1. novembra kad budemo znali tačno koje su ulice završene - objasnio je Hrnjaz.

Pobjednik premijernog izdanja polumaratona u ovom malom hercegovačkom mjestu bila je Olivera Jevtić, dok je kod muškaraca to bio Kenijac Semjuel Kiplino, a nastupilo je 130 takmičara, dok je u trci zadovoljstva na pet kilometara nastupilo 500 učesnika.

Podrška predsjednika

Član Organizacionog odbora bilećkog polumaratona Srđan Kundačina rekao je da opština Bileća i ove godine u potpunosti podržava organizaciju polumaratona. Izrazio je zahvalnost kabinetu predsjednika Republike Srpske koji je pokrovitelj polumaratona, kao i brojnim privrednicima iz Bileće koji su takođe svojim donacijama podržali organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana