Маратонци се боре за билећки камен

Ратомир Мијановић
Маратонци се боре за билећки камен

Требиње - Други Билећки међународни полумаратон биће одржан 4. новембра и очекује се долазак више од 100 такмичара из осам земаља.

Као и прошле године за побједнике полумаратона билећки вајар Драгиша Сворцан израдиће посебне уникатне пехаре од билећког камена. Полумаратон ће бити одржан у организацији општине Билећа док је коорганизатор и носилац техничке припреме ЗК Освит, на чијем је челу Миодраг Хрњез.

- Ове године техничка организација биће на много вишем нивоу док ће и конкуренција бити много већа него лани. Велико нам је задовољство што смо успјели да се изборимо да маратон буде одржан и наша жеља је да он пређе у традицију. Мислимо да смо на добром путу да Билећа буде препознатљива по манифестацијама спортског типа. У организацији учествује и Балканска тркачка лига са Николом Минићем на челу која нам је пружила несебичну подршку и помоћ у вези са организацијом. Наградни фонд ове године биће повећан зато што су привредници препознали манифестацију као озбиљну - рекао је Хрњез.

Стаза којом ће трчати такмичари биће позната тек 1. новембра, јер је у Билећи у току реконструкција водоводне и канализационе мреже.

- Што се тиче стазе, оставили смо да вријеме одреди старт одакле ће се трчати. То ће бити најбоље за маратонце и најбоље за нашу општину која обавља велике радове, па морамо да имамо стрпљења и разумијевања. Стазу ћемо одредити око 1. новембра кад будемо знали тачно које су улице завршене - објаснио је Хрњаз.

Побједник премијерног издања полумаратона у овом малом херцеговачком мјесту била је Оливера Јевтић, док је код мушкараца то био Кенијац Семјуел Киплино, а наступило је 130 такмичара, док је у трци задовољства на пет километара наступило 500 учесника.

Подршка предсједника

Члан Организационог одбора билећког полумаратона Срђан Кундачина рекао је да општина Билећа и ове године у потпуности подржава организацију полумаратона. Изразио је захвалност кабинету предсједника Републике Српске који је покровитељ полумаратона, као и бројним привредницима из Билеће који су такође својим донацијама подржали организацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана