Манојловић иде стазама Писића

Драго Гајић
Манојловић иде стазама Писића

Зворник - Ако је судити по досадашњим резултатима, прије свега у дисциплини 110 и 400 метара са препонама, и таленту младог атлетичара из Зворника Алесандра Манојловића, рођен је нови Борисав Писић.

Он је био дугогодишњи репрезентативац Југославије и рекордер на 110 метара са препонама, а учествовао је и на Олимпијским играма у Москви. Алесандро има 16 година и полако иде његовим стопама, а почео је тренирати са шест година у Академцу из Бијељине, код тренера Милана Стојановића и Момчила Мандића. Први значајнији успјех био му је друго мјесто на првенству БиХ на 600 метара. Још је актуелан његов пионирски рекорд на првенству БиХ на 1.000 метара од 2:39 минута.

- Моји озбиљни резултати почињу прије пет година, када сам прешао у Зворник код тренера Славице и Момчила Мандића. Прелазим на дисциплине 110 и 400 метара са препонама у којој сам био вишеструки првак Републике Српске и БиХ, а освојио сам више пута прва мјеста на митинзима у Београду и Новом Саду. Најбољи резултат постигао сам на првенству Републике Српске у дисциплини 110 метара са препонама у времену 12,50 секунди, а међу најдражим медаљама ми је прво мјесто на Отвореном првенству Војводине - рекао је Алесандро.

Тренер Момчило Мандић, очекује сјајне резултате од овог младог атлетичара.

- Увидио сам његове физичке предиспозиције и сјајну технику и пребацио га на препоне. Очекујем још боље резултате на предстојећем првенству Балкана у репрезентацији БиХ. Алесандро има све услове да стигне успјехе славног атлетичара из Зворника Борисава Писића - рекао је Мандић.

Уврштен у репрезентацију

Атлетичар Алесандро Манојловић прошле године уврштен је у репрезентацију БиХ, што је доказ да се ради у перспективном такмичару. Ове сезоне очекује се да оствари још боље резултате и испуни очекивања тренерског пара Славице и Момчила Мандића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана