Ljubomir Obradović, selektor rukometašica Srbije za Glas Srpske: Odgađanje nikome ne ide u prilog

Nikola Lučić
Ljubomir Obradović, selektor rukometašica Srbije za Glas Srpske: Odgađanje nikome ne ide u prilog

Nant - Iako je planirano da prva utakmica drugog kruga na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Francuskoj između Srbije i Rusije bude igrana u subotu, organizatori su odlučili da meč pomjere za nedjelju (18 časova) zbog najavljenih antivladinih protesta.

Širom zemlje biće angažovano oko 89.000 policajaca, u odnosu na 65 prošlog vikenda kada je povrijeđeno 130, a uhapšeno više od 400 ljudi. U razgovoru za "Glas Srpske" selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da pomjeranje utakmica na velikim takmičenjima može da izbaci ekipu iz ritma.

- Nikako nam ne ide u prilog to što moramo da igramo u nedjelju. Poslednji meč prve faze odigrali smo još u utorak a to je ogromna pauza na velikim takmičenjima. Teško je održati potrebnu formu i fokus, ali šta je tu je. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa jakim reprezentacijama. Uz dobru atmosferu koju imamo pokušaćemo da napravimo pozitivan rezultat. Rusija ima četiri boda, jako je ozbiljan i iskusan protivnik te jedan od glavnih kandidata za medalju. Biće neizvesno, ali daćemo sve od sebe - rekao je Obradović.

Pored Rusije, Srpkinje će u drugoj fazi igrati protiv Francuske i Crne Gore, a Obradović je rekao da će ključ uspjeha biti dobra odbrana.

- Ako želimo da napravimo neki rezultat jasno je da moramo da budemo čvrsti pozadi. Iz odbrane sve kreće. Postoji nekoliko uslova koje moramo da ispunimo ukoliko želimo da uradimo nešto više. Sprečavanje protivničke kontre od velikog je značaja. Ne smemo sebi da dozvolimo da ulazimo u trku sa protivnicama. Pored Rusije imaćemo težak zadatak i protiv domaćina Francuske, koja je aktuelni prvak svijeta. Crnu Goru dobro poznajemo, tako da je potrebno da održimo formu nakon, još jednom kažem, pauze koja nije svojstvena velikim takmičenjima - poručio je Obradović.

Jedini poraz u grupnoj fazi Srpkinje su doživjele od Švedske (21:22), a Obradović je rekao da ostaje žal što zbog toga njegov tim nije prenio sva četiri boda u drugu fazu.

- Prvobitno je bilo planirano da sa četiri boda odemo u drugi krug, ali desilo se šta se desilo. Njihov golman je odlično branio, možda i iznad svojih mogućnosti, a mi smo promašili previše zicera. Naučili smo dosta iz tog poraza - zaključio je Obradović.

Grupa 1

1. Francuska       3        2        0        1        77:69 4

2. Rusija     2        2        0        0        50:46 4

3. Srbija    2        1        0        1        51:47 2

4. Švedska 3        1        0        2        79:81 2

5. Crna Gora       3        1        0        2        73:77 2

6. Danska    3        1        0        2        78:88 2

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana