Љубиша Ћосић: Славија ће имати много веће амбиције

Синиша Котараш
Љубиша Ћосић: Славија ће имати много веће амбиције

Источно Сарајево - Иако су у прошлу сезону ушли са високим амбицијама те у првих пет кола остварили четири побједе, фудбалери Славије су се на крају борили за опстанак у Првој лиги Републике Српске.

На крају, “соколови” су успјели да задрже прволигашки статус и сада остаје да се види да ли Славија може да у наредној сезони покаже да је то био само, условно речено, тренутак слабости.

Предсједник Љубиша Ћосић најавио је скоро одржавање састанка клупског руководства, а одмах затим и почетак припрема за наредно првенство, на којем ће учествовати само десет клубова.

- Славија је имала тешку и исцрпљујућу сезону, у којој смо очекивали много више, а на крају морали да будемо задовољни оствареним. Наравно, у идућој сезони ће наше амбиције бити далеко веће, и то уопште не кријемо. Сада нас очекује састанак Управног одбора, који ће бити одржан у наредних неколико дана, на којем ћемо да усагласимо циљеве дјеловања у наредној сезони. Потом ће стручни штаб обавити прозивку и до 5. јула би екипа морала да почне са припремама за наредно првенство - истакао је Ћосић.

Први човјек “соколова” осврнуо се и на најављене амбиције, за које каже да нису никаква новост.

- Ипак је Славија велики клуб и сходно томе су и наше амбиције увијек највише. Генерално, оно што желимо у наредној сезони јесте стабилна позиција у Првој лиги РС, а потајно се надамо да, уколико направимо добру селекцију и одрадимо квалитетне припреме, можемо да се укључимо и у борбу за шампионску титулу. Наравно, не желимо ниша на брзину, преко ноћи, јер то никада није донијело дугорочан резултат - категоричан је Ћосић.

Са друге стране, тренер Славије Милан Гутовић каже да је очекивао да припреме почну нешто раније, а онда се осврнуо и на играчки кадар.

- Тренутно, још нас нико није напустио, али није искључено да неће бити неких одлазака. Ми ћемо, свакако, покушати да доведемо неколико појачања, али о томе можемо да разговарамо тек када буде одржан састанак клупске управе и неке ствари буду много јасније - поручио је Гутовић.

Изградња помоћног терена

Челници Славије тренутно су окупирани припремама за изградњу помоћног терена са вјештачком травом.

- Оно чиме се ових дана бавимо јесте стварање што квалитетније инфраструктуре, која би требало да побољша функционисање клуба. Са Фудбалским савезом БиХ смо ушли у пројекат изградње помоћног терена са вјештачком травом, што за нас има вишеструки значај. Цјелокупна финансијска конструкција износи 450.000 КМ, од чега нам град Источно Сарајево помаже са 200.000 КМ, а остало ће дати ФС БиХ - појаснио је Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана