Лига за првака за Борац није далеко

Дарко Пашагић
Лига за првака за Борац није далеко

Медулин - Пораз у трећој контролној утакмици на припремама у Медулину није забринуо првотимце бањалучког Борца, који вјерују да ће у преостала четири кола Премијер лиге обезбиједити пласман у Лигу за првака.

Један од највећих оптимиста у табору "црвено-плавих" је искусни Александар Радуловић, који сматра да ће заједно са саиграчима у наставку сезоне бити бољи од два директна ривала из Добој Какња и Бијељине.

- Убијеђен сам да можемо бити успјешнији од Младости и Радника. Многи сматрају да ће кључна бити прва утакмица против Бијељинаца на њиховом терену, али не мислим тако. Наравно било би лијепо да се из Бијељине вратимо непоражени, али по мени су кључни мечеви против Крупе на нашем терену и Слободе у Тузли, те онај у посљедњем колу на када дочекујемо Зрињски. Вјерујем да уколико у та четири кола освојимо седам бодова можемо обезбиједити пласман у Лигу за првака - нагласио је Радуловић.

Припреме у Медулину улазе у завршну фазу, а повратак је планиран за сутра послијеподне. Прије тога Борац ће одиграти утакмицу за треће мјесто на "Арена купу" против Цибалије.

- Штета што се нисмо пласирали у финале, јер смо послије двије стартне побједе против Хрватског Драговољца и Славен Белупа били у идеалној прилици да будемо најбољи у групи, али смо поражени од Интера. У тој утакмици скупо смо кажњени за двије неопрезности и за само три минута смо примили два поготка - додао је Радуловић.

Штопер Немања Јаничић, који је на почетку сезоне дошао у Борац добрим играма јесенас задобио је повјерење стручног штаба са Игором Јанковићем на челу да у наставку првенства носи капитенску траку.

- Наравно да ми је драго због тога, али је то је у овом тренутку најмање важно. Много важније је да заиграмо још боље у наставку сезоне. Ове припреме су пун погодак, услови у Медулину су идеални, а ривали су по мјери. Имамо доста времена да све уочене грешке и неправилности у раду отклонимо и да меч против Радника у Бијељини 17. фебруара дочекамо потпуно спремни. Било би идеално да се пласирамо у Лигу за првака, али ако не успијемо неће бити смак свијета. Оно што је најважније у овом тренутку да су се појачања добро уклопила, једино нам недостаје "расни" центарфор, али очекујем да и тај проблем Управа клуба брзо ријеши - рекао је Јаничић.

Ништа од Јовељића

Иако се посљедњих дана шушкало да би појачање у нападу Бањалучана могао да буде играче Црвене звезде Дејан Јовељић од тога неће бити ништа.

- Имали смо жељу да доведемо у наше редове младог Бијељинца, који је на списку Београђана, међутим, та опција је пропала. Наиме, у Црвеној звезди још не знају ко ће од нападача до краја зимског рока да оде из Љутице Богдана, тако да Јовељић остаје на "Маракани". Што се тиче трансфера Владана Даниловића још нема ништа, али сам убијеђен да ће бити реализован у наредним данима - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана