Leotar na korak do plej-ofa

Siniša Kotaraš
Leotar na korak do plej-ofa

Trebinje - Rukometaši Leotara došli su na korak do velikog uspjeha i plasmana u plej-of za prvaka BiH, pošto su na svom terenu savladali Borac m:tel sa 28:27 (13:14), u meču 24. kola Premijer lige.

Strateg Trebinjaca Darko Tavrić istakao je da njegovoj ekipi nije prioritet jedno od sedam prvih mjesta, ali da bi bilo veoma lijepo kada bi u tome uspjeli, jer bi to bila najveća nagrada za ovaj mladi tim za sve što su prikazali tokom prvenstva.

- Imamo do kraja još dve utakmice i ukoliko bismo osvojili bar četiri boda onda bismo verovatno bili negde između petog i sedmog mesta. Trenutno uopšte ne razmišljamo o tome i prevashodno mi je važno da moji igrači daju sve od sebe i odigraju ta dva meča na što višem nivou. Ako izborimo plasman u plej-of odlično, ako ne nije tragedija - istakao je Tavrić.

Što se tiče pobjede nad favorizovanim gostima iz Banjaluke naglasio je da je bilo veoma važno da se ekipa izdigla nakon ubjedljivog poraza u Brčkom i odigrala onako kako treba.

- Za nas je ovo jedna zaista velika pobeda. Odigrali smo kako znamo, posebno u drugom poluvremenu, kada smo uglavnom bili u vođstvu. Uspeli smo na kraju da upišemo potpuno zaslužen trijumf - zaključio je Tavrić.

Ovim porazom Banjalučani su i definitivno izgubili sve šanse da se bore za jedno od dva prva mjesta na kraju regularnog dijela prvenstva, pa će u plej-ofu, u kojem će se priključiti i Izviđač iz Ljubuškog, startovati sa četvrte pozicije, koja im u četvrtfinalu daje prednost domaćeg terena.

- Bili smo oslabljeni u Trebinju, bez povrijeđenih Milana Dakića, Stefana Miljkovića i Armana Beširevića, ali to nije alibi za ovaj poraz. U većem dijelu utakmice nismo igrali onako kako možemo i moramo, imali smo u ključnim trenucima mnogo grešaka i nerezonskih poteza, pa smo, praktično, sami omogućili Leotaru da nas pobijedi. Na kraju, imali smo “zicer” da osvojimo bar bod, ali smo ga promašili, pa je poraz bio neminovan - rekao je trener Banjalučana Mirko Mikić.

 

Plej-of

Banjalučani do kraja imaju još tri utakmice. Odgođenu 21. kola protiv dobojske Sloge, koja je na programu u srijedu potom u subotu u “Boriku” dočekuju Slaviju, a u posljednjem kolu putuju u Visoko. Borcu su i četiri boda dovoljna da zadrži treću poziciju na tabeli. Trebinjci, sa druge strane, imaju meč više i trenutno su peti. Do kraja imaju gostovanje u Maglaju, te domaći susret sa Konjuhom. U Leotaru smatraju da bi četiri boda bila dovoljna, mada ih i tri u nekoj računici vode u razigravanje za prvaka BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana