Леотар на корак до плеј-офа

Синиша Котараш
Леотар на корак до плеј-офа

Требиње - Рукометаши Леотара дошли су на корак до великог успјеха и пласмана у плеј-оф за првака БиХ, пошто су на свом терену савладали Борац м:тел са 28:27 (13:14), у мечу 24. кола Премијер лиге.

Стратег Требињаца Дарко Таврић истакао је да његовој екипи није приоритет једно од седам првих мјеста, али да би било веома лијепо када би у томе успјели, јер би то била највећа награда за овај млади тим за све што су приказали током првенства.

- Имамо до краја још две утакмице и уколико бисмо освојили бар четири бода онда бисмо вероватно били негде између петог и седмог места. Тренутно уопште не размишљамо о томе и превасходно ми је важно да моји играчи дају све од себе и одиграју та два меча на што вишем нивоу. Ако изборимо пласман у плеј-оф одлично, ако не није трагедија - истакао је Таврић.

Што се тиче побједе над фаворизованим гостима из Бањалуке нагласио је да је било веома важно да се екипа издигла након убједљивог пораза у Брчком и одиграла онако како треба.

- За нас је ово једна заиста велика победа. Одиграли смо како знамо, посебно у другом полувремену, када смо углавном били у вођству. Успели смо на крају да упишемо потпуно заслужен тријумф - закључио је Таврић.

Овим поразом Бањалучани су и дефинитивно изгубили све шансе да се боре за једно од два прва мјеста на крају регуларног дијела првенства, па ће у плеј-офу, у којем ће се прикључити и Извиђач из Љубушког, стартовати са четврте позиције, која им у четвртфиналу даје предност домаћег терена.

- Били смо ослабљени у Требињу, без повријеђених Милана Дакића, Стефана Миљковића и Армана Беширевића, али то није алиби за овај пораз. У већем дијелу утакмице нисмо играли онако како можемо и морамо, имали смо у кључним тренуцима много грешака и нерезонских потеза, па смо, практично, сами омогућили Леотару да нас побиједи. На крају, имали смо “зицер” да освојимо бар бод, али смо га промашили, па је пораз био неминован - рекао је тренер Бањалучана Мирко Микић.

 

Плеј-оф

Бањалучани до краја имају још три утакмице. Одгођену 21. кола против добојске Слоге, која је на програму у сриједу потом у суботу у “Борику” дочекују Славију, а у посљедњем колу путују у Високо. Борцу су и четири бода довољна да задржи трећу позицију на табели. Требињци, са друге стране, имају меч више и тренутно су пети. До краја имају гостовање у Маглају, те домаћи сусрет са Коњухом. У Леотару сматрају да би четири бода била довољна, мада их и три у некој рачуници воде у разигравање за првака БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана