Lazar Marjanović, fudbaler Krupe: Prelijepu sezonu Krupe treba krunisati trofejom

Dušan Repija
Lazar Marjanović, fudbaler Krupe: Prelijepu sezonu Krupe treba krunisati trofejom

Banjaluka - Priliku da osvoje prvi trofej na nivou BiH fudbaleri Krupe imaće u srijedu (17 časova, Arena sport 1) kada u revanšu finala Kupa dočekuju Željezničar.

Prednost rivala od 2:0 iz prvog meča znači težak posao za momke Slobodana Starčevića, koji bez obzira na lošije izdanje u Sarajevu imaju razloga za optimizam. Grade ga i na činjenici da su prije manje od 20 dana savladali Željezničar u prvenstvenom meču sa 2:0. Takva pobjeda garantovala bi im produžetke, a onda je sve moguće. Međutim, potrebno je prvo postići dva, a ne primiti nijedan gol. U pomenutom prvenstvenom meču jedan od ključnih igrača bio je strijelac drugog gola Lazar Marjanović.

- Mislim da će se ovaj meč razlikovati od toga, jer su oni tada još bili u igri za titulu i tražili pobedu na našem terenu. Sada će se verovatno braniti, ali bez obzira na sve mislim da možemo dostići njihovu prednost. Bilo bi idealno da ih rano otvorimo, ali neće biti kasno kad god dođe taj gol. Bitno je da budemo koncentrisani i odgovorni u defanzivi, ne smemo da srljamo po svaku cenu - rekao je Marjanović.

Prije samo sedam godina Krupa je bila daleko od velike scene, a sada ima priliku da izbori nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Bio bi to vrhunac sezone u kojoj su izborena finala kupova RS i BiH, padali Željezničar, Zrinjski, Sarajevo..., a klub ostvario prve inostrane transfere prodajom Irfana Jašarevića i Elvira Koljića.

- Bez obzira na to da li ćemo osvojiti trofej ili ne, mislim da je sezona vrlo uspešna. Bilo je zaista lepih trenutaka. Iz tog razloga ne osećamo pritisak kakav oni sigurno imaju, jer su već izgubili titulu. Sa druge strane, za nas bi trofej značio zaokruženu priču i bio satisfakcija za sve ljude u klubu o oko njega koji gaje porodični odnos - rekao je Marjanović.

Starčević će morati da sklapa tim bez suspendovanih Nikole Dujakovića i Radosava Aleksića, dok je Nusmir Fajić pod znakom pitanja, jer još ima otok nastao prilikom jedno duela u prvom meču.

  • Biće mnogo teže bez njih trojice, jer su oni među momcima koji imaju najveću minutažu. Ipak, ima nas dovoljno dok god možemo napraviti prvu postavu. Svi koji istrče na teren daće sve od sebe i mislim da se neće osetiti ničiji izostanak, jer svi jedva čekamo da počne meč. Bolja motivacija od šanse za osvajanje trofeja nije potrebna - zaključio je Marjanović.

“Željo” već u Banjaluci

Koliko su u Željezničaru ozbiljno shvatili revanš govori i podatak da su od ponedjeljka u Banjaluci, gdje će ekipa boraviti u karantinu i u tišini se spremati za revanš. Na “Grbavici” su svjesni da bi eventualni gubitak ovog trofeja poslije izgubljenog prvenstva izazvao nove potrese kojih je u posljednjim sezonama bilo više nego što je iko ko navija za ovaj klub mogao da očekuje.

Peljto na centru

Irfan Peljto iz Sarajeva biće glavni sudija utakmice između Krupe i Željezničara. Pomagaće mu Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo iz Mostara. Sudije iza gola biće Adis Mulahasanović i Admir Šehović, a četvrti sudija je Haris Kaljanac. Sva trojica su iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana