Laktaši domaćini ABA Superkupa: Budućnost testira novi tim Igokee

Milan Zubović
Laktaši domaćini ABA Superkupa: Budućnost testira novi tim Igokee

Laktaši - Košarkaši Igokee priželjkuju meč iz prošle sezone na svom parketu protiv Budućnosti kada su, predvođeni Dorelom Rajtom, nanijeli jedan od rijetkih poraza aktuelnom šampionu ABA lige.

Domaćin drugog izdanja Superkupa ABA lige ukrstiće koplja sa Podgoričanima večeras od 20.30 časova u Laktašima i biće to velika provjera za izabranike trenera Nenada Trajkovića, koji su u pripremnom periodu ostvarili sedam pobjeda i dva poraza.

- Ove godine napravili smo veliki pomak u formiranju tima i imamo tri igrača iz prošlog rostera, te dva mlađa iz naše škole, dok su ostali dovedeni i prvi put su ovde. S obzirom na roster, imamo ambiciju da se borimo za što bolji plasman. Procenili smo da nam nedostaju dva igrača pa smo ih doveli, te napravili možda jedan od najboljih timova koji su igrali ovde. Trudićemo se da izgledamo dobro, iako smo bili bez dva igrača koja su bila u reprezentaciji. Kao domaćini pokušaćemo da pružimo dobar otpor ekipi koja je napravila tim za Evroligu, gde želi da napravi nešto veliko. Budućnost dolazi u problemima jer su tek stigli iz Italije i imali su igrače u reprezentacijama - rekao je Trajković.

Trener Podgoričana Aleksandar Džikić kazao je da su sve ekipe u problemima i da su se tek okupile.

- Nismo bili desetkovani već prepolovljeni, ali smo se prepoznali na treningu i tek posle Laktaša bićemo prvi put zajedno. Naši problemi su kao i kod ostalih ekipa i nismo završili s pravljenjem tima, te ćemo ovde videti šta nedostaje. Naša ideja je da odemo zdravi i to je prioritet. Ne treba očekivati maksimalne takmičarske utakmice - kazao je Džikić.

Premijerni susret drugog izdanja Superkupa otvoriće Mornar i Partizan od 18 časova. “Crno-bijeli” žele da naprave dobru uvertiru i iskupe se za teške poraze na turneji po Španiji.

- Dolazimo u Laktaše nakon traumatične turneje po Španiji i nećemo biti kompletni. Igraćemo bez kapitena Novice Veličkovića, Bondža Si je odsutan, dok se Amar Gegić pojavio juče zbog obaveza u reprezentaciji, a ima i sitnih problema sa povredama. Kako vreme bude odmicalo, verujem da ćemo igrati sve bolje. Kada izađemo na teren, nije pitanje želje ili motiva i obe ekipe ići će na pobedu. Mornar je dužnik Partizana i pobedili su nas u poslednja tri duela. Očekujemo kvalitetnu i neizvesnu utakmicu - kazao je trener Beograđana Nenad Čanak.

Osvajanjem četvrtog mjesta prošle godine Mornar je napravio veliko iznenađenje, ali trener Mihajlo Pavićević ne obećava da to mogu ponoviti, mada je obećao veliku borbu.

- Ekipe još nisu kompletirale sastave, a mi smo među njima. Prvi put u karijeri nalazim se u ovakvoj situaciji da desetak dana pred početak takmičenja nemam sklopljen tim. Nema opravdanja i što prije moramo da se sklopimo i ličimo na ekipu - kazao je Pavićević.

Sutra su na programu druga dva četvrtfinala, a sastaju se Cedevita - Zadar (18) i Crvena zvezda - Olimpija (20.30).

Zahvalnost Trajkoviću

Na kraju pres konferencije Džikić je emotivno zahvalio Trajkoviću, koji je mnogo uticao na njegov trenerski put.

- Nenade Trajkoviću, hvala ti za sve što si uradio za mene 1993. godine i promenio moj život - bio je iskren Džikić.

Dobrodošlica

Predsjednik ABA lige Igor Dodik poželio je dobrodošlicu svim učesnicima.

- Ispunili smo očekivanja koja su postavljena pred nas i nadam se da će publika prepoznati značaj i da će dvorana biti puna svih dana. Želim svima sreću i nadam se da će pobijediti najbolji, a volio bih da to bude Igokea - rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana