Лакташи домаћини АБА Суперкупа: Будућност тестира нови тим Игокее

Милан Зубовић
Лакташи домаћини АБА Суперкупа: Будућност тестира нови тим Игокее

Лакташи - Кошаркаши Игокее прижељкују меч из прошле сезоне на свом паркету против Будућности када су, предвођени Дорелом Рајтом, нанијели један од ријетких пораза актуелном шампиону АБА лиге.

Домаћин другог издања Суперкупа АБА лиге укрстиће копља са Подгоричанима вечерас од 20.30 часова у Лакташима и биће то велика провјера за изабранике тренера Ненада Трајковића, који су у припремном периоду остварили седам побједа и два пораза.

- Ове године направили смо велики помак у формирању тима и имамо три играча из прошлог ростера, те два млађа из наше школе, док су остали доведени и први пут су овде. С обзиром на ростер, имамо амбицију да се боримо за што бољи пласман. Проценили смо да нам недостају два играча па смо их довели, те направили можда један од најбољих тимова који су играли овде. Трудићемо се да изгледамо добро, иако смо били без два играча која су била у репрезентацији. Као домаћини покушаћемо да пружимо добар отпор екипи која је направила тим за Евролигу, где жели да направи нешто велико. Будућност долази у проблемима јер су тек стигли из Италије и имали су играче у репрезентацијама - рекао је Трајковић.

Тренер Подгоричана Александар Џикић казао је да су све екипе у проблемима и да су се тек окупиле.

- Нисмо били десетковани већ преполовљени, али смо се препознали на тренингу и тек после Лакташа бићемо први пут заједно. Наши проблеми су као и код осталих екипа и нисмо завршили с прављењем тима, те ћемо овде видети шта недостаје. Наша идеја је да одемо здрави и то је приоритет. Не треба очекивати максималне такмичарске утакмице - казао је Џикић.

Премијерни сусрет другог издања Суперкупа отвориће Морнар и Партизан од 18 часова. “Црно-бијели” желе да направе добру увертиру и искупе се за тешке поразе на турнеји по Шпанији.

- Долазимо у Лакташе након трауматичне турнеје по Шпанији и нећемо бити комплетни. Играћемо без капитена Новице Величковића, Бонџа Си је одсутан, док се Амар Гегић појавио јуче због обавеза у репрезентацији, а има и ситних проблема са повредама. Како време буде одмицало, верујем да ћемо играти све боље. Када изађемо на терен, није питање жеље или мотива и обе екипе ићи ће на победу. Морнар је дужник Партизана и победили су нас у последња три дуела. Очекујемо квалитетну и неизвесну утакмицу - казао је тренер Београђана Ненад Чанак.

Освајањем четвртог мјеста прошле године Морнар је направио велико изненађење, али тренер Михајло Павићевић не обећава да то могу поновити, мада је обећао велику борбу.

- Екипе још нису комплетирале саставе, а ми смо међу њима. Први пут у каријери налазим се у оваквој ситуацији да десетак дана пред почетак такмичења немам склопљен тим. Нема оправдања и што прије морамо да се склопимо и личимо на екипу - казао је Павићевић.

Сутра су на програму друга два четвртфинала, а састају се Цедевита - Задар (18) и Црвена звезда - Олимпија (20.30).

Захвалност Трајковићу

На крају прес конференције Џикић је емотивно захвалио Трајковићу, који је много утицао на његов тренерски пут.

- Ненаде Трајковићу, хвала ти за све што си урадио за мене 1993. године и променио мој живот - био је искрен Џикић.

Добродошлица

Предсједник АБА лиге Игор Додик пожелио је добродошлицу свим учесницима.

- Испунили смо очекивања која су постављена пред нас и надам се да ће публика препознати значај и да ће дворана бити пуна свих дана. Желим свима срећу и надам се да ће побиједити најбољи, а волио бих да то буде Игокеа - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана