Лафајет одлази из Игокее, Анђушић има још једну шансу

Милан Зубовић
Лафајет одлази из Игокее, Анђушић има још једну шансу

Лакташи - Управа Игокее раскинуће уговор с Оливером Лафајетом наредних дана јер је незадовољна његовим партијама, док је Данило Анђушић на танком леду и добиће још једну прилику да се докаже.

Искусни Американац који је стигао као велико појачање средином новембра није показао ништа од онога што се од њега очекивало, па ће већ сутра напустити екипу и остало је само да буду дефинисани услови раскида уговора. Дебитовао је у осмом колу АБА лиге против Олимпије у Лакташима, а на тој и идућој утакмици против Морнара пружио је најбоље партије, док је у преосталих седам мечева био испод свог нивоа. На сусрету 16. кола против Крке у Новом Месту, који је екипа из Лакташа добила са 71:69, одиграо је непуних десет минута и није се уписао у стријелце. На девет утакмица просјечно је биљежио осам поена, уз 2,4 скока и четири асистенције, мада је имао и по двије изгубљене лопте, док су му проценти шута били слаби. За два поена имао је 38 одсто, а за три 31. Ни Анђушић, који је стигао у пакету с Американцем, није пружио оно што се од њега очекивало, мада је био мало бољи од Лафајета, па ће зато имати још једну прилику да покаже управи да није био промашај. О питању овога у табору Игокее и даље ћуте, али је генерални менаџер Игор Додик изразио незадовољство партијама појединих играча послије побједе у Новом Месту и индиректно најавио одласке.

- Честитам тренеру, стручном штабу и играчима на побједи! Ово је било мучно гледати. Однос појединих играча према дресу који носе не заслужује да буду у тиму више ни два дана. Иако су били упозорени, дата им је још једна шанса, али њих није било брига. Велика појачања и велики промашаји - написао је Додик на свом “Твитер” профилу.

Поменута побједа над Крком велики је успјех Игокее и велики корак ка опстанку у друштву најбољих екипа Јадрана. Александровчани сада имају двије побједе више и бољи међусобни скор од словеначке екипе, коју су прикуцали на посљедње мјесто. У наредном колу Игокеу поново очекује гостовање, овај пут код ФМП-а и тријумф у Железнику 99,9 одсто донио би опстанак у лиги. Јунак тријумфа био је Ђорђе Милошевић, који је двадесетак секунди прије краја меча украо лопту Марку Јошилу и положио у кош за 71:69, док Јошило није погодио тројку за побједу на другој страни.

Трећи меч заредом у екипи због повреде није било Латавијуса Вилијамса, док Џерет Грант није улазио у игру. Са 16 поена и пет скокова Милошевић је био најбољи код побједника, Сава Лешић додао је 14 поена и седам скокова, Далибор Илић 11 поена и шест скокова, Филип Адамовић седам поена и пет асистенција. Код домаћина Јошило је убацио 27 поена уз десет скокова, али је због изгубљене лопте и промашене тројке за побједу постао трагичар. Резултати: Задар - Партизан 92:97, Ц. звезда - ФМП 79:62, Мега - Морнар 82:80. Будућност - Цедевита (вечерас, 18). Цибона - Олимпија (синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана