Kvartet sa Gradskog stadiona napada Ligu za prvaka

Darko Pašagić
Kvartet sa Gradskog stadiona napada Ligu za prvaka

Banjaluka - U nastavku sezone Fudbalski klub Borac biće jači za četvoricu igrača, a ugovore na godinu potpisali su Stefan Dujaković, Mahir Karić i Armin Mahović, dok će Danijel Majkić biti narednih šest mjeseci član Banjalučana.

Direktor sportskog sektora i vršilac dužnosti šefa stručnog štaba "crveno-plavih" Igor Janković naglasio je da su pojačanja dovedena u cilju da se obezbijedi plasman u Ligu za prvaka i da bi ih do kraja prelaznog roka trebalo da bude još.

- U prvom dijelu sezone nije nam baš najbolje štimalo u napadu i zato smo se koncentrisali na dovođenje igrača koji igraju u ofanzivi. Njih četvorica pojačaće konkurenciju za prvi tima i vjerujem da ćemo sa njima biti znatno jači. U završnoj smo fazi pregovora sa još jednim bivšim igračem Borca Pericom Ivetićem, a razgovaramo sa još nekoliko fudbalera od kojih prioritet imaju oni u fazi napada - rekao je Janković.

On je još jednom ponovio da će u prvoj sedmici Nove godine biti poznat novi šef stručnog štaba Borca.

- Za sada se ide u tom pravcu da ostanem na kormilu, ali vidjećemo. Iskreno, nadam se i angažmanu A selekciji BiH, gdje sam do sada bio pomoćnik bivšem selektoru Mehmedu Baždareviću. Vidjećemo - dodao je Janković.

Mahović igra na krilnoj poziciji i došao je iz sarajevskog Olimpika.

- Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje da dođem u veliki klub kao što je Borac. Nadam se da ću ga opravdati, izboriti se za mjesto u startnoj postavi i sa "crveno-plavima" obezbijediti plasman među šest najboljih u Premijer ligi - rekao je Mahović.

Karić igra ofanzivnog veznog, a na Gradski stadion došao je iz premijerligaša Viteza.

- Konačno se obistinilo da zaigram za Borac. Svi smo došli sa istim ciljem, a to je da se izbori plasman u Ligu za prvaka - naglasio je Karić.

Majkić igra zadnjeg veznog, a iako živi u Banjaluci nikada nije igrao za Borac u koji je stigao iz švedskog Sandvikena.

- Igrao sam u brojnim klubovima i sada sam konačno dobio šansu da zaigram u "crveno-plavom" dresu. Nadam se da će moje iskustvo pomoći klubu i da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve - izjavio je Majkić.

Stefan Dujaković, koji je ranije nosio dres Borca igra desno krilo, a prethodni klub bio mu je drugoligaš Srpske Jedinstvo iz Žeravice.

- Naravno da mi je drago što sam dobio priliku da se vratim u Platonovu. Pokušaću da se nametnem stručnom štabu i izborim mjesto u startnoj postavi, ali i da pomognem klubu da ostvari zacrtano, a to je plasman u Ligu za prvaka - istakao je Dujaković.

Treba istaći da je napadač Mahir Karić, koji je ljetos došao u redove Banjalučana iz zeničkog Čelika na izlaznim vratima i gotovo je sigurno da će u nastavku sezone braniti boje Olimpika.

Pripreme

Janković je potvrdio da će pripreme za drugi dio sezone početi 10. januara.

- Pošto je to srijeda preostale dane do kraja sedmice iskoristićemo za tri uvodna treninga, testiranja i ljekarske preglede. Drugu sedmicu nastavljamo sa normalnim radom, a već 22. januara selimo za slovenački Koper, gdje ćemo biti do 3. februara. Za 10. februara, sedam dana prije nastavka prvenstva zakazana je generalna provjera u kojoj će nam rival biti prvoligaš FBiH Metalege iz Jajca - naglasio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana