Kup BiH: Bijela tačka srećna Borcu i Slogi, crna Krupi i Rudaru

RTRS
Kup BiH: Bijela tačka srećna Borcu i Slogi, crna Krupi i Rudaru

Od šest predstavnika iz Republike Srpske prolaz u ¼ finale Kupa BiH izborili su samo dva, banjalučki Borac i Sloga iz Gornjeg Crnjelova, dok su svoj put završili premijerligaši Radnik, Krupa, Zvijezda 09 i Rudar Prijedor.

Srpski derbi u Banjaluci između Borca i Radnika opravdao je očekivanja, iako je regularni tok završen bez pobjednika 0:0. Viđen je veliki broj prilika, pogotovo domaćina, stative su imali i jedni i drugi. Nakon penal lutrije banjalučani su slavili 5:4.
Krupa je bila na korak od iznenađenja kod šampiona Zrinjskog, poklekla je tek poslije kaznenih udaraca (4:2), a nakon 90 minuta igre bilo je 1:1. Sjajan pogodak postigao je Bojan Puzigaća iz slobodnog udaraca, čak je tim iz kanjona Tijesno u poslednjih 25 minuta imao igrača više jer je golman Soldo isključen, ali nije bilo snage za pobjedu
“Rudari” nisu mogli ni sa drugoligaškom Federacije BiH. Gosti su na poluvremenu vodili, ali je domaćin u prvih pet minuta nastavka okrenuo rezultat I činilo se da će ipak izboriti plasman među osam najboljih ekipa, međutim gosti dolaze do poravnanja, a kasnije i preko bijele tačke prolaza dalje.
I Sloga je bila na korak od eliminacije, jer je u Kikačima gubila sa 2:0, ali zahvaljujući Komarčeviću dolazi do egala, a kasnije preko kaznenih udaraca I pobjede.
Kriza u premijerligašu iz Etna Sela Stanišići se nastavlja i dalje, jer su bez veće muke poraženi u Gradačcu kod imenjaka Zvijezde (2:0).
Rezultati 1/8 finala Kupa BiH:
Rudar Prijedor - Klis 2:2, penalima 0:1(Pekija, Kovačević – Šimunović 2)
Tošk - Gošk 4:0 (Nuhanović, Kalesić, Hasić, penal, Dizdarević)
Rudar Kakanj - Sarajevo 0:0, penalima 2:4
Zvijezda - Zvijezda 09 2:0 (Popović, Jusufbašić, penal)
Mladost (Kikači) - Sloga (GC) 2:2, penalima 4:5 (Avdibašić 2 -Komarčević 2)
Zrinjski - Krupa 1:1, penalima 4:2 (Laštro - Puzigaća)
Borac (BL) – Radnik 0:0, penalima 5:4
Sloboda (Tuzla) - Široki Brijeg 1:1, penalima 4:5 (Vidović - Popović)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana