Куп БиХ: Бијела тачка срећна Борцу и Слоги, црна Крупи и Рудару

РТРС
Куп БиХ: Бијела тачка срећна Борцу и Слоги, црна Крупи и Рудару

Од шест представника из Републике Српске пролаз у ¼ финале Купа БиХ изборили су само два, бањалучки Борац и Слога из Горњег Црњелова, док су свој пут завршили премијерлигаши Радник, Крупа, Звијезда 09 и Рудар Приједор.

Српски дерби у Бањалуци између Борца и Радника оправдао је очекивања, иако је регуларни ток завршен без побједника 0:0. Виђен је велики број прилика, поготово домаћина, стативе су имали и једни и други. Након пенал лутрије бањалучани су славили 5:4.
Крупа је била на корак од изненађења код шампиона Зрињског, поклекла је тек послије казнених удараца (4:2), а након 90 минута игре било је 1:1. Сјајан погодак постигао је Бојан Пузигаћа из слободног удараца, чак је тим из кањона Тијесно у последњих 25 минута имао играча више јер је голман Солдо искључен, али није било снаге за побједу
“Рудари” нису могли ни са друголигашком Федерације БиХ. Гости су на полувремену водили, али је домаћин у првих пет минута наставка окренуо резултат И чинило се да ће ипак изборити пласман међу осам најбољих екипа, међутим гости долазе до поравнања, а касније и преко бијеле тачке пролаза даље.
И Слога је била на корак од елиминације, јер је у Кикачима губила са 2:0, али захваљујући Комарчевићу долази до егала, а касније преко казнених удараца И побједе.
Криза у премијерлигашу из Етна Села Станишићи се наставља и даље, јер су без веће муке поражени у Градачцу код имењака Звијезде (2:0).
Резултати 1/8 финала Купа БиХ:
Рудар Приједор - Клис 2:2, пеналима 0:1(Пекија, Ковачевић – Шимуновић 2)
Тошк - Гошк 4:0 (Нухановић, Калесић, Хасић, пенал, Диздаревић)
Рудар Какањ - Сарајево 0:0, пеналима 2:4
Звијезда - Звијезда 09 2:0 (Поповић, Јусуфбашић, пенал)
Младост (Кикачи) - Слога (ГЦ) 2:2, пеналима 4:5 (Авдибашић 2 -Комарчевић 2)
Зрињски - Крупа 1:1, пеналима 4:2 (Лаштро - Пузигаћа)
Борац (БЛ) – Радник 0:0, пеналима 5:4
Слобода (Тузла) - Широки Бријег 1:1, пеналима 4:5 (Видовић - Поповић)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана