Крупа у дербију другог кола дочекује Широки Бријег

Синиша Котараш
Крупа у дербију другог кола дочекује Широки Бријег

Бањалука - Добра игра и сигурна побједа (3:1) у мечу првог кола Премијер лиге над Челиком подигла је оптимизам у редовима Крупе, која је и овог викенда домаћин.

Али, у кањон Врбаса, на дерби другог кола, долази Широки Бријег, много квалитетнији и опаснији противник него што су то били Зеничани, па тренер домаћих Бранислав Крунић упозорава на чињеницу да су гости ипак фаворити.

- Широки Бријег је годинама у врху бх. фудбала, сваке године су у Европи и у питању је екипа која гаји нападачки стил игре, са жељом да доминира током цијеле утакмице. Дакле, очекује нас квалитетан ривал. који је у мечевима квалификација за Лигу Европе против словеначких Домжала показао да има квалитетан састав. Несрећно су, због гола примљеног на свом терену, испали, али нису разочарали. У сваком случају, Широкобријежани имају улогу фаворита, а ја очекујем квалитетну утакмицу - истакао је Крунић.

Оба ривала стартовала су у новом првенству побједама, Крупа је савладала Челик, а Широки Бријег, тек након велике борбе, голом са бијеле тачке, дебитанта у лиги, екипу Тузла ситија.

- То што су они веома тешко дошли до три стартна бода не значи ништа, Широки Бријег сигурно и даље има амбиције да се бори за сам врх табела. А у том случају бодови са гостовања су им неопходни. Са друге стране, ми имамо лијепу прилику да видимо да ли можемо да се носимо са једним од фаворита за освајање шампионске титуле. Оно што је сигурно, то је да у овај меч ми улазимо много растерећенији, што нам отвара могућност да одиграмо још један добар сусрет. А што се тиче коначног резултата, све осим нашег пораза би био успјех - рекао је Крунић.

Кад је у питању играчки кадар, радосна вијест за навијаче Крупе је да се Ајдин Реџић послије осам мјесеци вратио у конкуренцију за први тим, а са списка повријеђених је скинут и млади нападач Зоран Шамара. Обојица су одиграли у сриједу пријатељски меч у Турбету, а Шамара се чак и уписао у листу стријелаца у побједи Крупе над домаћим Влашићем од 3:0.

Остали парови

У другом колу Премијер лиге БиХ, састају се: субота: Тузла сити - Радник (17 часова), Звијезда 09 - Слобода (17.30), Крупа - Широки Бријег (17.30), недјеља: Сарајево - Младост (18.30), Зрињски - ГОШК (20), Челик - Жељезничар (20.30 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана