Krupa u Umagu, Koljić u SAD

Danijel Radujković
Krupa u Umagu, Koljić u SAD

Banjaluka - Ekipa Krupe rano jutros trebalo je da otputuje na pripreme u Umag, a tamo će ići bez svog najboljeg napadača Elvira Koljića, koji se nalazi sa reprezentacijom BiH na turneji u SAD, a od igara tamo umnogome će zavisiti da li će se on uopšte kasnije priključiti sadašnjim klupskim drugovima ili će otići u inostranstvo.

Zbog dobrih igara Koljić je već dugo na skeneru mnogih inostranih timova, ali još uvijek je igrač Krupe i tako će vjerovatno biti sve do početka februara, kada se reprezentacija BiH vraća kući.

- Čekamo još te reprezentativne nastupe i igre na ozbiljnijoj sceni. Ne vjerujem da će išta biti riješeno dok se ne vrati. Bilo je mnogo opcija za odlazak, mnogo obećanja, ali ne vjerujem ničemu dok ne dođe do potpune realizacije - kazao je član uprave Krupe Dragomir Ilić.

Ako bi došlo do transfera, tim iz Krupe na Vrbasu dobio bi novu finansijsku injekciju, nakon što je nedavno inkasirao 150.000 evra za Irfana Jašarevića, koji se preselio u Švedsku. Ostatak ekipe u sedam ujutro ide put Umaga, gdje će biti 15 dana, a tamo će trener ekipe Slobodan Starčević imati zadatak da spremi igrače za veoma tešku polusezonu koja čeka Krupu.

- Tamo nas čeka šest jakih mečeva, a prvi već u srijedu protiv Domžala, pa onda i sa ostalim jakim rivalima. Većina momaka zna kako funkcionišu pripreme. Trudićemo se da se dobro spremimo, jer nas u nastavku prvenstva prvo čekaju četiri veoma teške utakmice i onda još deset ako se plasiramo u Ligu za prvaka, čemu se nadam. Kada se tome doda Kup, biće to veoma teško proljeće i nadamo se da ćemo ove pripreme dobro iskoristiti da se spremimo za sve napore. Imamo dosta mladih igrača i nekoliko juniora, te želimo da još spustimo starosnu granicu. Ti mladići će sticati potrebno iskustvo kroz utakmice sa jakim rivalima, čime će skrenuti pažnju na sebe, da se afirmišu i postignu određenu tržišnu vrijednost. Smatram da samo tako klub može opstajati u ovim vremenima, prodajom igrača - istakao je Starčević.

Bolji od Metalegea

Prvu pripremnu utakmicu ove zime Krupa je odigrala protiv Metalegea, a slavila je ubjedljivo sa 4:0. Dva gola je dao Nusmir Fajić, a po jedan Lazar Marjanović i Zoran Šamara.

- S obzirom na to da smo u pripremama, mogu biti zadovoljan igrom i rezultatom. Međutim, prave pripreme nas očekuju u Umagu, gdje ćemo igrati sa dosta jakim timovima - kazao je trener ekipe Slobodan Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana