Крупа у Умагу, Кољић у САД

Данијел Радујковић
Крупа у Умагу, Кољић у САД

Бањалука - Екипа Крупе рано јутрос требало је да отпутује на припреме у Умаг, а тамо ће ићи без свог најбољег нападача Елвира Кољића, који се налази са репрезентацијом БиХ на турнеји у САД, а од игара тамо умногоме ће зависити да ли ће се он уопште касније прикључити садашњим клупским друговима или ће отићи у иностранство.

Због добрих игара Кољић је већ дуго на скенеру многих иностраних тимова, али још увијек је играч Крупе и тако ће вјероватно бити све до почетка фебруара, када се репрезентација БиХ враћа кући.

- Чекамо још те репрезентативне наступе и игре на озбиљнијој сцени. Не вјерујем да ће ишта бити ријешено док се не врати. Било је много опција за одлазак, много обећања, али не вјерујем ничему док не дође до потпуне реализације - казао је члан управе Крупе Драгомир Илић.

Ако би дошло до трансфера, тим из Крупе на Врбасу добио би нову финансијску ињекцију, након што је недавно инкасирао 150.000 евра за Ирфана Јашаревића, који се преселио у Шведску. Остатак екипе у седам ујутро иде пут Умага, гдје ће бити 15 дана, а тамо ће тренер екипе Слободан Старчевић имати задатак да спреми играче за веома тешку полусезону која чека Крупу.

- Тамо нас чека шест јаких мечева, а први већ у сриједу против Домжала, па онда и са осталим јаким ривалима. Већина момака зна како функционишу припреме. Трудићемо се да се добро спремимо, јер нас у наставку првенства прво чекају четири веома тешке утакмице и онда још десет ако се пласирамо у Лигу за првака, чему се надам. Када се томе дода Куп, биће то веома тешко прољеће и надамо се да ћемо ове припреме добро искористити да се спремимо за све напоре. Имамо доста младих играча и неколико јуниора, те желимо да још спустимо старосну границу. Ти младићи ће стицати потребно искуство кроз утакмице са јаким ривалима, чиме ће скренути пажњу на себе, да се афирмишу и постигну одређену тржишну вриједност. Сматрам да само тако клуб може опстајати у овим временима, продајом играча - истакао је Старчевић.

Бољи од Металегеа

Прву припремну утакмицу ове зиме Крупа је одиграла против Металегеа, а славила је убједљиво са 4:0. Два гола је дао Нусмир Фајић, а по један Лазар Марјановић и Зоран Шамара.

- С обзиром на то да смо у припремама, могу бити задовољан игром и резултатом. Међутим, праве припреме нас очекују у Умагу, гдје ћемо играти са доста јаким тимовима - казао је тренер екипе Слободан Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана