Krunić čeka još pojačanja

Darko Pašagić
Krunić čeka još pojačanja

Banjaluka - Nakon osam dana rada na Gradskom stadionu fudbaleri Borca su otputovali na Zlatibor, gdje će u narednih 14 dana pokušati da se što bolje pripreme za predstojeći povratnički nastup u Premijer ligi.

U autobusu za Zlatibor se našlo 30 igrača koji će konkurisati za prvi tim, a među njima je bio i Dejan Bosančić, koji je pristigao iz redova gradskog rivala Željezničara. Takođe, tu je i veći broj juniora i kadeta, kojima će ovo biti idealna prilika da se izbore za mjesto u prvom timu.

- Odlučio sam da povedemo nešto veći broj igrača jer je nekoliko njih iz mlađih selekcija skrenulo pažnju na sebe i zaslužili su da dobiju priliku da se dokažu. Naš cilj u narednim sezonama biće da što više igrača za prvi tim crpimo upravo iz sopstvenog podmlatka, kao i klubova iz Banjaluke i okruženja, jer je to ispravna politika koja će na duže staze dati pravi rezultat. Zlatibor pruža idealne uslove za rad u ljetnom periodu, provjerena je baza za brojne klubove, tako da nismo imali problema da nađemo rivale za kontrolne utakmice. Takođe, očekujem da nam se u narednih nekoliko dana priključi još nekoliko igrača, i to provjerenih fudbalera koji će predstavljati pojačanja u pravom smislu te riječi. Očekujem da se to desi u prvih sedam dana priprema, kako bismo imali što više vremena da uigramo ekipu - rekao je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

Najiskusniji među fudbalerima Borca Saša Kajkut vjeruje da će pripreme proteći u najboljem redu i da će poslije njih ekipa biti spremna za sva iskušenja koja ih očekuju u predstojećoj sezoni.

- Ova faza priprema je jako bitna za sve igrače, a meni lično je veoma drago što na spisku ima dosta mladih fudbalera i vjerujem da će neki od njih već sada dokazati svoj veliki potencijal - rekao je Kajkut.

Nakon sedam godina dres Borca je ponovo obukao iskusni golman Mladen Lučić i pojačao konkurenciju među stativama.

- Lijepo je ponovo biti u Borcu, a sada moram da se izborim za startnu “jedinicu” jer vidim da imam jaku konkurenciju među mlađim golmanima. Siguran sam da su za “crveno-plave” prošla teška vremena i da će u narednim sezonama predstavljati pravo osvježenje - istakao je Lučić.

Banjalučani su sinoć odigrali meč sa Tuzla sitijem u Srebreniku i prenoćili u etno-selu Stanišići, a danas u ranim jutarnjim časovima će put Zlatibora, gdje će odigrati još pet kontrolnih susreta.

Krunić poveo 30 igrača

Šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić odlučio je da na Zlatibor povede 30 fudbalera, a to su: Mladen Lučić, Nemanja Trkulja, Marko Savatović, Luka Damjanović, Siniša Dujaković, Nemanja Lekanić, Bojan Batar, Vladimir Arsić, Nemanja Janičić, Đorđe Ćosić, Filip Račić, Zoran Milutinović, Vladan Danilović, Aleksandar Radulović, David Čavić, Demir Jakupović, Đidoni Gbakle, Ivan Crnov, Almedin Ziljkić, Bojan Marković, Saša Kajkut, Stojan Vranješ, Aleksandar Pajčin, Milan Šikanjić, Nebojša Runić, Dejan Bosančić, Igor Aničić, Nikola Babić, Nikola Turanjanin i Andrej Bosnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana