Кошаркаши Братунца постали шампиони Републике Српске: Од испадања до титуле за годину

Милан Зубовић
Кошаркаши Братунца постали шампиони Републике Српске: Од испадања до титуле за годину

Братунац - Једну од најљепших кошаркашких прича у Републици Српској исписао је Братунац, који се окитио шампионском титулом.

Братунац је за само годину прешао помало невјероватан пут. Прошле сезоне испао је из Прве лиге РС, али је због одустајања билећког Хеа добио позив да игра и сада је стигао до прве титуле у историји, чиме је стекао право наступа у Лиги БиХ идуће сезоне. Изабраницима тренера Миливоја Млађеновића давано је најмање шанси да дођу до пехара јер су са четвртог мјеста кренули у плеј-оф, али су надиграли Леотар у полуфиналу (2:1) и Борац у финалу (3:1), иако нису имали предност домаћег терена. Четврти меч Братунчани су добили резултатом 67:52, за велико славље пред 2.000 навијача у братуначкој дворани, док је послије на главном тргу приређен ватромет.

- За нас је финале био полуфинални меч са Леотаром, који је био недодирљив током цијеле сезоне, има одличну екипу и забиљежио је само један пораз. Када смо њих добили, знали смо да ће нам бити много лакше у финалу. Најзаслужнији за ову титулу је наш тренер Миливоје Млађеновић, који је поставио одличну тактику у полуфиналу и финалу, одигравши кључну улогу. Одличан је психолог, феноменално је саставио екипу, која није имала велики број тренинга, али је имала невјероватну хемију када смо дисали као један и слободно могу рећи да је он “Моцарт из Братунца” или Жељко Обрадовић са ове стране Дрине - изјавио је кошаркаш Братунца Мирослав Милидраг.

Кључни моменат био је долазак Небојше Еркића, док су имали великих проблема са малим фондом играча.

- Скупили смо се на почетку сезоне с циљем да изборимо опстанак и нико није ни помислио на титулу све до полусезоне. Тада смо видјели да бисмо могли направити добар резултат, па је управа довела Еркића, који нам је донио ширину и искуство у игри и са њим смо подигли игру на виши ниво. Ипак, наш највећи проблем је кратка клупа и сваку утакмицу сви играмо по 34 минута, што је баш превише - казао је Милидраг.

Нагласио је да се нада да ће управа пронаћи средства за наступ у елити, иако је већ сада јасно да је пред њима дуго љето.

Еркић МВП

Пеђа Лончар из Борца најбољи је стријелац финалне серије са 117 поена, док је његов саиграч Јовица Кецман најбољи скакач са 90 ухваћених лопти, Горан Богићевић из Братунца је најбољи асистент са 40 асистенција, док је његов саиграч Небојша Еркић најкориснији играч са 146 индексних поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана