Кољића желе ПАО и Ренџерси

Дарко Пашагић
Кољића желе ПАО и Ренџерси

Бањалука - По ријечима предсједника Крупе Драшка Илића само се чека права понуда за Елвира Кољића, који блиста на почетку сезоне и са пет голова у прва три кола Премијер лиге суверено је засјео на чело листе стријелаца.

Овај нападач био је најзаслужнији што је његов клуб у трећем колу освојио вриједан бод на гостовању код Радника у Бијељини, гдје је српски дерби завршен мирољубиво, 2:2, али у утакмици у којој су љубитељи фудбала могли да уживају.

- Од прије неколико дана на столу имамо понуде Панатинаикоса, француског друголигаша Ред Стара, Васланд Беверена, а од јуче и Глазгов Ренџерса, али никуда не журимо. Чекамо праву цијену, мада су и ове понуде много веће од оне коју смо прошле године имали од Леха. Са ова два посљедња гола против Радника цијена је сигурно скочила, а ми ћемо бити стрпљиви и сигуран сам да ћемо ускоро дочекати прави тренутак - нагласио је Илић.

У првом колу Кољић је постигао против Челика два гола и забиљежио асистенцију, у другом против Широког Бријега једном је затресао мрежу, а други, чист, погодак му је поништен у судијској надокнади због наводног офсајда. Онда је још једном заблистао и против Радника два пута се уписао у стријелце. Поготово је био лијеп други погодак, када је одузео лопту противничком играчу на средини терена и онда буквално одспринтао до гола Бијељинаца и по други пут савладао голмана Младена Лучића. Тако је Кољић надмашио учинак са почетка сезоне од прије двије године, када је у три кола постигао четири гола.

- Штета што ми је поништен гол против Широког, али је и овако сјајно. Ове сезоне мало смо промијенили стил игре и сада нападамо отворени, а све лопте према напријед иду на мене и за сада се добро сналазим. Можда је могло и боље, покушаћу у наредним утакмицама да постижем по три гола, јер очигледно да нам два нису довољна за побједу - кроз смијех је рекао Кољић.

Уговор са Крупом веже га до краја маја наредне године, свјестан је да се за њега интересују бројни клубови угледног реномеа, али чврсто стоји на земљи.

- О томе одлучује клуб, а људима из Крупе вјерујем да ће одлучити шта је најбоље и за њих и за мене. Овдје ми је лијепо и док год играм у кањону Тијесно размишљаћу само о томе како да на најбољи могући начин помогнем свом садашњем клубу - додао је Кољић.

Шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић је нагласио да се надао да у сусрету против Крупе његова екипа може до цијелог плијена, али је на крају задовољан и бодом.

  • Рано смо стигли до вођства, али се ривал није предавао. Брзо је стигао до изједначења, а затим и до предности. На крају смо ми спашавали бод и сматрам да је реми најреалнији исход. Када се подвуче црта, можемо бити задовољни са пет бодова из прва три кола - истакао је Жижовић.

Премијер лига

1. Зрињски 2        2        0        0        4:1     6

2. Крупа     3        1        2        0        7:5     5

3. Ш. Бријег        3        1        2        0        5:4     5

4. Радник   2        1        1        0        2:1     4

5. Тузла сити       3        1        1        1        1:1     4

6. Сарајево 2        1        0        1        5:2     3

7. Жељезничар    2        1        0        1        1:1     3

8. Челик     2        1        0        1        2:3     3

9. Звијезда 09      2        0        2        0        1:1     2

10. Слобода        2        0        1        1        1:2     1

11. Младост        3        0        1        2        0:5     1

12. ГОШК           2        0        0        2        1:4     0

Листа стријелаца

5 гола: Кољић (Крупа),

2 гола: Ханџић, Татар (Сарајево), Филиповић (Зрињски), Дедић (Челик),

1 гол: Мекић, Ђелмић, Хаџић, Мартиновић (Радник), Јурић, Багарић, Марић (Широки Бријег), Макитан, Марјановић (Крупа), Рустемовић, Аћимовић (Зрињски), Ресић (Сарајево), Куловић (ГОШК), Зец (Жељезничар), Хусић (Звијезда 09),Чивић (Слобода), Митровић (Тузла сити).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана