Koljić u Lehu za 350.000 evra

Darko Pašagić
Koljić u Lehu za 350.000 evra

Banjaluka - Elvir Koljić i zvanično više nije igrač Krupe, a njegova nova destinacija je sedmostruki šampion Poljske Leh iz Poznanja koji poslije 21 kola prvenstva zauzima drugo mjesto na tabeli.

Koljić će, po riječima predsjednika Krupe Draška Ilića koji je zajedno sa potpredsjednikom Dragomirom Ilićem i Koljićem prisustvovao završnim pregovorima u Poznanju, naredne tri i po sezone biti član ovog kluba.

- Koljić će do 30. juna biti pozajmljen poljskom klubu, da bi već od 1. jula postao i zvanično igrač Leha, a taj ugovor je već potpisan na tri godine. To znači da je Koljić igrač tima iz Poznanja do ljeta 2021. godine - naglasio je Draško Ilić.

Već je poznato da će premijerligaš BiH od transfera dobiti 350.000 evra.

- Dogovoreno je da do juna na naš račun uplate 100.000 evra, a u junu preostalih 250.000. Krupi će, u zavisnosti od uspjeha Leha, pripasti i određeni bonusi. Tako ćemo kada Koljić skupi 35 prvenstvenih nastupa dobiti dodatni bonus od 50.000 evra. Ukoliko se Leh za vrijeme boravka Koljića u ovom klubu plasira u grupnu fazu Lige Evrope, dobićemo dodatnih 50.000 evra, a ukoliko postanu šampioni Poljske još 25.000. Tu je i ekstrabonus od 100.000 evra ukoliko se Leh plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Uz sve to, Krupi će pripasti i 15 odsto od narednog transfera - istakao je predsjednik Krupe.

Sam Elvir Koljić je prezadovoljan svim ponuđenim u novom klubu, a prema nezvaničnim informacijama, njegova mjesečna plata biće 7.000 evra plus premije i dodatni bonusi.

- Došao sam u jedan od najvećih poljskih klubova i to se vidi na svakom ćošku. Već sam odradio prvi trening i očekujem da što prije stigne sertifikat iz BiH da bih bio u kombinaciji za prvenstvene utakmice. Naime, prvenstvo Poljske nastavlja se već ovog vikenda, a moj novi klub u nedjelju od 18 časova gostuje kod Arke iz Gdinje. Sve u klubu je podređeno plasmanu na evropsku scenu, a mnogi vjeruju da se može i do titule, jer je zaostatak za vodećom Legijom samo dva boda. Vjerujem da ću se brzo uklopiti, jer je dosta igrača sa prostora bivše Jugoslavije, kao i trener Nenad Bjelica, tako da mi sporazumijevanje neće biti nikakav problem - rekao je Koljić.

Ovo je bio drugi transfer igrača Krupe u zimskom prelaznom roku. Prije Koljića u švedski Dalkurd otišao je Irfan Jašarević za 150.000 evra.

- Iako smo mali klub, polako rušimo brojne barijere na ovim prostorima. Od početka smo htjeli da napravimo jednu zdravu priču u kojoj će u klub dolaziti mladi igrači željni afirmacije, a potom, kada se afirmišu, odlaziti širom Evrope. Ta ideja je polako počela da daje rezultate. Što se tiče eventualne zamjene za Koljića, nećemo je tražiti. Imamo u vrhu napada Nusmira Fajića, te mlade Zorana Šamaru i Jovu Lukića, koji je zimus stigao iz dobojske Sloge. Ovo proljeće biće prilika da se dokažu - dodao je Draško Ilić.

Kina

Predsjednik Krupe Draško Ilić je naglasio da postoji mogućnost da ove zime premijerligaš iz kanjona Tijesno ostane bez još nekih igrača.

- Postoji interesovanje iz Kine za neke fudbalere i već je trebalo da tamo otputujemo, ali nas je poremetio odlazak u Poljsku. Ipak, očekujem nešto konkretnije o ovom pitanju u narednim danima - naglasio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana