Koljić na korak do Leha

Darko Pašagić
Koljić na korak do Leha

Banjaluka - Napadač Krupe i novopečeni reprezentativac BiH Elvir Koljić broji posljednje sate u premijerligašu iz kanjona Tijesno, jer bi već od sutra trebalo da postane član poljskog prvoligaša Leha iz Poznanja.

Već duže vremena su se po medijima provlačile informacije o transferu najboljeg strijelca Krupe prošle i ove sezone. Za njega su se interesovali klubovi iz Turske, Suadijske Arabije, Francuske, Njemačke, Belgije, Holandije, ali izgleda da su Poljaci bili najkonkretniji.

- Praktično smo sve dogovorili sa Poljacima i ostalo je da se samo da se u narednih dan, dva sve finalizuje. Pregovori sa čelnicima Leha traju već duže vremena i očekujem da već sutra dođe do konačnog dogovora. Iz razumljivih razloga još nećemo govoriti o pojedinostima transfera, ali svi detalji biće uskoro poznati - naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

To je drugi igrač Krupe, koji je ove zime pronašao inostrani angažman. Prije Koljića otišao je Irfan Jašarević, koji je sa novim švedskim prvoligašem Dalkurdom potpisao četvorogodišnji ugovor.

- To pokazuje da smo na ispravnom putu i sigurno je da će u budućnosti biti još transfera. Afirmacija igrača, a zatim njihov odlazak u inostranstvo bili su naša želja i sada se naši planovi počinju da ostvaruju. Sa transferom Jašarevića i sada Koljića još više smo učvrstili finansijsku stabilnost u narednom periodu - dodao je Ilić.

Fudbaleri Krupe trijumfalno su se vratili sa pripremama u Umagu. U finalnoj utakmici turnira "Istria Njinter Cup" savladali su slovenačkog prvoligaša Rudar iz Velenja sa 3:2. Golove za Krupu postigli su Lazar Marjanović iz penala, Goran Galešić i Zoran Šamara, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, dok je čuvar mreže premijerligaša iz Krupe na Vrnasu Nevres Fejzić proglašen za najboljeg golmana.

- Šlag na kraju, jer smo pripreme u Sloveniji završili sa tri pobjede i tri remija. Prvo smo savladali Domžale sa 1:0, zatim smo igrali neriješeno sa Krškom (0:0) i Triglavom (1:1). Na turniru smo prvo igrali neriješeno sa domaćinom, Novigradom, 1:1, zatim smo savladali mađarski Đermot sa 2:1 i u finalu Slovence. Sve u svemu bilo je više nego dobro, a uz sve to imali smo idealne uslove za rad - istakao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Najboljem treneru Srpske za prošlu godinu jedino nije po volji što se povrijedio Kerim Palić.

- On je zaradio povredu pete metatarzalne kosti i sigurno će pauzirati dva do tri mjeseca. Ajdin Redžić bi na teren mogao negdje početkom marta, dok će Miljan Ljubenović i Stefan Dabić već za nekoliko dana početi da rade pod punim opterećenjem. Ono što je najvažnije je da imamo ekipu, koja je spremna da se upusti u sva iskušenja, koja nas očekuju u nastavku prvenstva, ali u polufinalnim susretima Kupa BiH i Kupa Srpske - dodao je Starčević.

Pripreme

Do kraja pripremnog perioda planirano je da Krupa odigra još dva kontrolna susreta.

- Vjerujem da nam vremenski uslovi neće pokvariti planove i da ćemo uspjeti u srijedu na našem terenu ugostiti jesenjeg šampiona Druge lige RS, grupa zapad Alfa Modriču, a potom u subotu u generalnoj provjeri odmjeriti snage sa Tekstilcem iz Dervente - naglasio je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana