Koča Jovović, košarkaš Mladosti i MVP turnira “Da se ne zaboravi”: Nagrada ukras na trofej

Milan Zubović
Koča Jovović, košarkaš Mladosti i MVP turnira “Da se ne zaboravi”: Nagrada ukras na trofej

Mrkonjić Grad - Koča Jovović stigao je kao veliko pojačanje u Mladost iz Mrkonjić Grada i pokazao da će biti mnogo od koristi treneru Goranu Sladojeviću.

Bek koji je prošle sezone branio boje Vršca proglašen je za najkorisnijeg igrača memorijalnog turnira “Da se ne zaboravi” posvećenog stradanju srpskog naroda 1995, na kojem je njegov tim odbranio pehar osvojen prošle godine. Mladost je slavila u finalu protiv Vojvodine rezultatom 93:88, dok je slovenački Šenčur osvojio treće mjesto poslije pobjede nad Bratuncem 77:61.

- MVP nagradu nisam imao u vidu jer nisam ni znao da će biti dodeljena i gledao sam da odigram onako kako bi trebalo tokom iduće sezone. Nisam imao cilj da budem prvi po nekim parametrima, već da ekipa dobro igra kada sam na terenu i pobedi, tako da sam ostao zatečen kada su me prozvali. Nagrada je zasluga svih saigrača i da je neko drugi izabran za najkorisnijeg, ne bi bilo nezasluženo - rekao je Jovović.

Mrkonjićani su odbranili pehar osvojen prošle godine.

- Turnir je baš bio jak, a sve ekipe predstavile su se u dobrom svetlu i odigrali smo dve neizvesne utakmice. Pobede su bitne za samopouzdanje i atmosferu jer sada imamo još više motiva da se pokažemo i protiv ostalih ekipa u Ligi BiH - izjavio je Jovović.

Prošle godine takođe je bio na meti Mladosti, kada nije došlo do saradnje, dok se već adaptirao na život u Mrkonjić Gradu.

- Imao sam ponuda koje su bile na čekanju, dok je Mladost pokazala veliku želju i bila najkonkretnija da me angažuje pa nisam hteo da zavlačim ljude iz uprave i odmah sam sa zadovoljstvom pristao na ponudu. Pre toga sam se raspitao i čuo sve najbolje o klubu. U Mrkonjić Gradu sam već mesec i lepo mi je mada je mnogo brdovitije nego u mom rodnom Vršcu (smijeh), koji je takođe malo mesto pa sam se brzo navikao jer su ljudi dosta prijatni - kazao je Jovović.

Nije mnogo upoznat sa ostalim ekipama iz Lige BiH protiv kojih će igrati, dok se sa saigračima dobro upoznao.

- Sa Stefanom Mitrovićem sam igrao u Vršcu, dok sam igrao protiv Dušana Stankovića kada je bio član OKK Beograd. Ostale igrače nisam poznavao, ali smo se brzo uklopili iako nismo bili kompletni na treninzima. Slabo poznajem ostale klubove i igrače jer nisam imao dodirnih tačaka sa njima. Pričaju mi da su se svi pojačali i pratio sam malo kroz medije šta se dešava. Znam da su Sparsi i Zrinjski dosta jaki, ali je bitno da gledamo našu igru - rekao je Jovović.

Rano za ambicije

Nije želio da mnogo govori o očekivanjima iduće sezone.

- Rano je govoriti o ambicijama i o njima ćemo u hodu jer sam čuo da su se ostale ekipe dosta pojačale mada smo i mi popunjeni na svim mestima. Treninzi su dobri jer imamo 12 igrača koji mogu dosta da doprinesu i sve će doći na svoje mesto - rekao je Jovović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana