Клубови из Српске добро стартовали у Премијер лиги: Три кола, нула пораза

Дарко Пашагић
Клубови из Српске добро стартовали у Премијер лиги: Три кола, нула пораза

Бањалука - Ако је судити по прва три кола Премијер лиге за клубове из Републике Српске у елити ове сезоне неће бити зиме, јер послије уводних 270 минута ниједан од њих још није доживио пораз, баш као ни водећи Широки Бријег.

Истина нису забиљежили ни пуно побједа, само двије, уз седам ремија, али су показали већ на самом старту да се могу са свима равноправно носити. Многи су се пред почетак првенства прибојавали шта ће бити са Крупом послије одлазака неких од кључних играча из прошле сезоне, али и дугогодишњег тренера Слободана Старчевића, међутим, изгледа да није било разлога за страх. Изабраници Бранислава Крунића са једном побједом и два ремија су на петом мјесту, али капитен екипе Слободан Милановић сматра да је бодовни учинак могао бити још већи.

- Сви знају да нам је поништен регуларан гол у финишу сусрета са Широким и да смо у том мечу славили сада бисмо били на лидерској позицији умјесто њих. Међутим, задовољни смо, поготово што ове сезоне играмо знатно ефикасније него прошлих. Тешко је говорити колико можемо ове сезоне, али сам сигуран да ћемо поново бити у горњем дијелу табеле, као и да ћемо послије наредног сусрета у којем дочекујмо Младост увећати бодовни салдо за три бода - нагласио је Милановић.

Исти учинак као Крупа има и Радник, који је на шестој позицији, а првотимац Александар Васић је нагласио да су у клубу веома задовољни стартом.

- Када се зна да смо на старту били домаћини Сарајеву, затим гостовали код силно појачаног новог премијерлигаша Тузла ситија, те дочекали увијек неугодну Крупу морамо да рећи да је пет бодова и те како добар учинак. Против Сарајева смо били одлични, нешто лошији у Тузли, да бисмо опет одиграли добро против Крупе. Наш циљ ове сезоне је да опет будемо у врху, односно да будемо негдје уз раме “великој четворки” у којој су Зрињски, Жељезничар, Сарајево и Широки Бријег - рекао је Васић.

Дебитант у елити Звијезда 09 је са три ремија на осмој позицији, али не треба заборавити да су већ два бода донесена са гостовања.

  • Послије стартног ремија на гостовању код Младости, остао је жал што у дебију пред домаћом публиком нисмо савладали Слободу, мада смо имали предност. Много смо се прибојавали гостовања у Габели, али ето, два пута смо водили и на крају опет играли неријешено. Било би лијепо да се та пракса настави и послије четвртог кола у којем смо домаћини Жељезничару. Најважније је да вриједно сакупљамо бодове и да што прије обезбиједимо опстанак, што нам је једини циљ ове сезоне - нагласио је првотимац Звијезде 09 Дамјан Крајишник.

Крупа

Крупа - Челик 3:1

Крупа - Широки Бријег 2:2

Радник - Крупа 2:2

Радник

Радник - Сарајево 2:1

Тузла сити - Радник 0:0

Радник - Крупа 2:2

Звијезда 09

Младост - Звијезда 09 0:0

Звијезда 09 - Слобода 1:1

ГОШК - Звијезда 09 2:2

Премијер лига

1. Ш. Бријег        3        2        1        0        9:2     7

2. Сарајево 3        2        0        1        6:2     6

3. Жељезничар    3        2        0        1        3:1     6

4. Зрињски 3        2        0        1        4:3     6

5. Крупа     3        1        2        0        7:5     5

6. Радник   3        1        2        0        4:3     5

7. Тузла сити       3        1        1        1        1:1     4

8. Звијезда 09      3        0        3        0        3:3     3

9. Челик     3        1        0        2        2:9     3

10. Слобода        3        0        1        2        1:3     1

11. ГОШК  3        0        1        2        3:6     1

12. Младост        3        0        1        2        0:5     1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана