Ključ pobjede Igokee odbrana na Ljubičiću

Milan Zubović
Ključ pobjede Igokee odbrana na Ljubičiću

LAKTAŠI - Sa novim trenerom, trećim ove sezone, košarkaši Igokee ugostiće Cibonu u premijernom susretu 13. kola ABA lige koji je na rasporedu večeras od 18 časova.

Dragan Nikolić odradio je nekoliko treninga sa timom koji je vezao dva poraza i nalazi se  pri dnu tabele sa četiri pobjede i osam poraza do sada. Njegov glavni zadatak biće da “utegne” odbranu koja je prethodnih godina bila zaštitni znak u regionalnom takmičenju, a na posljednjih šest mečeva prosječno je primala po 98 poena.

- Kada sam stigao rekao sam momcima da su sada na nuli. Ne možemo da se vraćamo na ono što je bilo ranije. Sada počinju od nule i prepuštam ih njihovom sportskom moralu da se dokažu jer ne možete svoj talenat da pokazujete na jednoj polovini terena, a na drugoj ništa. To je do njih hoće li promeniti ili neće. Ne upirem prst u njih, ali nose dres velikog kluba i moraju se pokrenuti da budu karakterniji u tom segmentu igre - izjavio je Nikolić.

Uživo je pratio meč prošlog kola sa Megom u Sremskoj Mitrovici, dok dobro poznaje ekipu čije igre je pratio putem televizije. Ipak, imao je vrlo malo vremena da postavi neke svoje principe igre i najavio da neće biti drastičnijih promjena.

- Kada bih krenuo drastično da menjam napravio bih mnogo veću konfuziju mada imam iskustva da dođem u situaciju koja nije idealna. Igrači moraju da shvate da talenat i dobra košarkaška škola ne mogu da pobede već moraju da imaju sreće, tim, hemiju, veću energiju i prevashodno odbranu - kazao je Nikolić.

Glavni igrač Cibone je prošlosezonski član Igokee Marko Ljubičić i ključ pobjede domaćeg tima leži u njegovom zaustavljanju dok su Zagrepčani ostali bez dva Amerikanca.

- Pred nama je prva od deset utakmica ligaškog dela ABA lige i veoma bitan momenat za nas. U ovu utakmicu ulazimo sa određenim promenama i videćemo ko će se bolje snaći. Ekipe se poprilično poznaju, nema posebnih tajni, prva violina je Ljubičić od kojeg kreće mnogo toga, ali Cibona igra disciplinovano u odbrani i napadu i zna šta hoće. Njihova igra ima glavu i rep pa moramo da budemo oprezni - dodao je Nikolić.

Poslije meča sa Cibonom raspored mu nije naklonjen, jer ga očekuju susreti sa Budućnosti i Crvenom zvezdom.

- Raspored je takav kakav je. Jedna pobeda te vodi dva koraka napred, poraz te vraća tri koraka nazad. Jedna pobeda pravi razliku između Evrope i ambisa. Do sada je bilo iznenađenja i nadam se da će ih biti i u narednom periodu - dodao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana