Ključ pobjede Igokee leži u zaustavljanju Zagorca

Milan Zubović
Ključ pobjede Igokee leži u zaustavljanju Zagorca

Laktaši - Dolazak Partizana u Laktaše na noge Igokei ponovo će biti praznik košarke, a i jednima i drugima ova utakmica je mnogo značajna i može odrediti dalji tok takmičenja u ABA ligi.

Susret desetog kola na rasporedu je u subotu od 17 časova, a oba tima imaju skor od po četiri pobjede i pet poraza, mada su prije ovog kola bili na samo trijumf zaostatka za četvrtoplasiranom Cedevitom. Igokea je prvi put ove sezone vezala dva trijumfa i njen trener Žarko Milaković nada se nastavku serije i poziva na oprez jer "crno-bijeli" znaju da iskoriste svaki poklon i dođu do pobjede.

- Partizan dolazi sa jasnim ciljem da pobijedi i ove sezone želi da igra finala svih takmičenja u kojima nastupa. Ima jako talentovan tim sa vrhunskim trenerom. Žele da igraju čvrsto i agresivno, i da na ovoj utakmici vrate formu, u čemu moramo da ih zaustavimo - kazao je Milaković.

Naglasio je da opasnost prijeti sa svih strana, ali je apostrofirao jednog igrača.

- Sve pobjede Partizan je ostvario sa Radom Zagorcem i nijednu nije dobio bez njega, pošto im donosi kvalitet više jer pokriva više pozicija. Markus Pejdž traži svoj ritam i Partizan želi da se na njega osloni kao na prvog plejmejkera. Vanja Marinković ima najbolji košgeterski učinak ove sezone, Stefan Janković je uzeo dosta stvari na sebe od kada je došao, dok je Bandža Si u najboljoj formi i trener Andrea Trinkijeri mu je dao veću ulogu nego što je imao ranije - istakao je Milaković.

Posljednja tri meča njegova ekipa odigrala je na veliki broj poena, a Milaković je rekao da tako ne mora biti ovaj put.

- Partizan je jako dobra napadačka ekipa, sa dobrim individualcima koji mogu da riješe situacije, timski i individualno. Protiv Mornara su igrali sa visokim igračima, pa sa dvije petice, onda sa Sijem i Jankovićem, a mi imamo mogućnost da odgovorimo na njihove taktičke zamisli i promjene koje je Trinkijeri pokušavao u posljednjim utakmicama. Motivisani smo, to je praznik za nas i očekujem pobjedu - rekao je Milaković.

Parovi, subota: Igokea - Partizan (17), FMP - Mornar (21). Nedjelja: C. zvezda - Zadar (19). Ponedjeljak: Krka - Cibona (18), Budućnost - Mega (21). Cedevita - Olimpija igrano u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana