Кик-боксер из Гацка циља појас пред својом публиком

Милош Васиљевић
Кик-боксер из Гацка циља појас пред својом публиком

Гацко - Кик-боксер Тигра из Гацка Милан Бабић покушаће да се домогне титуле европског шампиона у категорији К1, а меч против актуелног првака Немање Пантелића из Јагодине заказан је за 1. септембар у Гацку.

Свјестан да је ово прилика која се нуди једном у животу, Бабић већ дужи период тренира два пута дневно и вјерује да ће бити потпуно спреман како би пред својим суграђанима освојио појас. Већ сада је јасно да ће спортска дворана у Гацку бити премала да прими све који желе да подрже свог суграђанина. Зато он ништа не препушта случају.

- Форма је већ на врхунском нивоу. Да је меч сутра, био бих спреман, одлично радимо, темпирамо и желим да освојим овај појас. Неће бити нимало лако, ја сам ипак изазивач, а Пантелић има појас. Ипак, желим да обрадујем све у Гацку, првенствено своју породицу, тренера и пријатеље. Ово је врхунац моје каријере, не пружа се сваки дан прилика да се борите за европског шампиона - рекао је Бабић.

Његов тренер Веселин Ђуричић истиче да припреме иду жељеним током. Он је уједно и један од главних за припремање цјелокупног спектакла јер ће, осим Бабићеве борбе, која је врхунац вечери, бити одржано још пет уводних борби.

- Биће то величанствен спектакл, тешко поновљив у скоријој будућности. Припреме теку управо онако како ми желимо, мали је проблем што немамо велики број квалитетних спаринг-партнера, али све то надомјештамо жељом и великим бројем пријатеља из окружења - казао је Ђуричић.

Он се искрено нада да ће Гацко први пут добити професионалног првака Европе, што би била велика сатисфакција за клуб који има добре резултате и не баш тако идеалне услове за рад.

- Многи клубови у Српској и БиХ имају боље услове, да не причамо о Европи. Ипак, не жалимо се, никада не тражимо алиби, размишљамо само о титули. Моје срце и срца близу десет хиљада Гачана биће велико као Русија ако Милан побиједи јер је ријеч о изузетном човјеку и великом професионалцу - казао је Ђуричић

Година успјеха

За Милана Бабића је ово најуспјешнија сезона у каријери. У јуну се окитио шампионском титулом првака Балкана у лоу кик категорији до 75 килограма, а прије тога постао је  шампион БиХ, и то осми пут у низу. Међутим, највећи изазови тек слиједе јер, послије борбе у Гацку за европског шампиона, у октобру га очекује Европско аматерско првенство у Словачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана