Катрашник брани “жуту мајицу”

Душан Репија
Катрашник брани “жуту мајицу”

Бањалука - Прошлогодишњи побједник бициклистичке трке “Београд - Бањалука” Гашпер Катрашник браниће титулу на 13. издању ове трке која је на програму од 18. до 21. априла.

Возач Адрије прошле године је био доминантан у обје етапе и ушао у историју трке као први који је кући однио “жуту мајицу”. Осим словеначког тима, пријављено је још 19 екипа, а од оних јачих свакако треба издвојити руски Гаспром, италијанске Санђемини и Д'амико и аустријски Хринкоф. Публици ће се премијерно представити колумбијски Бициклетас стронгмен, а ту су и национални тимови Мађарске и Србије.

- С обзиром на то да по правилима може да учествује 175 бициклиста, морали смо да отпишемо неколико тимова. Већина их је из ПРО континентал категорије, а постоји могућност да доведемо бар један “Њорлд тоур” тим. Све зависи од тога да ли ће бити отказана трка у Турској, која има неупоредиво већи буџет од наше, али и неке проблеме, па постоји могућност да не буде одржана. Уколико се то деси, сигурно ће бар једна екипа доћи да вози код нас - рекао је директор трке Владимир Куваља.

Сви бициклисти имаће неупоредиво тежи задатак него ранијих година, с обзиром на то да ће, умјесто двије, ове године бити вожене четири етапе. Већ је 100 одсто сигурно да ће прва бити вожена од Београда до Власенице, која ће први пут дочекати караван. Уговор између организатора и представника Власенице већ је потписан, баш као и са начелником Прњавора, домаћина старта посљедње етапе, која се традиционално завршава у Бањалуци. Уколико све буде као што је планирано, друга етапа биће вожена од Власенице преко Козлука, Угљевика и Лопара до Брчког, док је трећа на програму од Брчког преко Шамца и Добоја до Теслића.

- Имамо начелан договор са представницима Брчког, али он још није стављен на папир, па вјерујем да ће то бити урађено у идућих неколико дана. Изузетно ми је драго што су градови препознали значај овог догађаја и што схватају колико је значајан за промоцију њихових градова - рекао је Куваља.

 

Шанса брдским возачима

Краљевска етапа од Београда до Власенице, дуга 240 километара, биће прави тест за све возаче и шанса оних који се боље сналазе на брду. Остале три су углавном погодне за спринтере, као што је био случај и претходних година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана