Kapiten Krupe odlazi u Belgiju za 300.000 evra

Dušan Repija
Kapiten Krupe odlazi u Belgiju za 300.000 evra

Banjaluka - Revanš finala Kupa BiH najvjerovatnije je bila posljednja utakmica Aleksandra Vukotića u dresu Krupe, jer je visoki štoper blizu dogovora sa Vasland Beverenom, a u nedjelju će otputovati na završne pregovore.

Belgijski prvoligaš spreman je da na račun Krupe uplati 300.000 evra, uz deset odsto od idućeg transfera, ali će delegacija Krupe u finalnim pregovorima pokušati dodatno da podigne iznos za obeštećenje. Vukotić je u Krupu stigao prije tri sezone i već u prvoj pokazao da ima potencijal za mnogo veću karijeru i jaču ligu od elite BiH. Posljednjih prelaznih rokova bio je na meti mnogih klubova, kako domaćih tako i stranih, ali su čelnici Krupe strpljivo čekali pravu ponudu i, ispostaviće se, donijeli dobru odluku.

- Sve je praktično dogovoreno i mislim da će potpisivanje ugovora biti samo formalnost, ukoliko Aleksandar prođe ljekarske preglede, a nema razloga da ne bude tako. U nedjelju putujemo u Belgiju, a posao bi trebalo da bude završen u ponedjeljak. Ovakav rasplet nas raduje i pokazuje da smo klub koji ozbiljno radi te da transferi Irfana Jašarevića i Elvira Koljića nisu slučajnost. Koljić je na pozajmici u Lehu do ljeta, kada će ga poljski klub i definitivno otkupiti. Vukotić je mnogo dao nama, mi njemu takođe i posao će biti završen na obostrano zadovoljstvo - rekao je alfa i omega Krupe Dragomir Ilić.

Beveren ove sezone zauzima mjesto u sredini tabele šampionata Belgije i član je mini-lige u kojoj se klubovi bore za nastup u Ligi Evrope.

- Čuo sam da je Beveren klub sličan Krupi, koji forsira mlade igrače i u kojem nema velikog pritiska na rezultate. Mislim da je to idealna sredina za moje prvo iskustvo u inostranstvu, jer ću imati šansu za dalje napredovanje - rekao je Vukotić.

U Krupu je došao na mala vrata iz srpskog niželigaša padinske Doline i u prvoj sezoni izborio plasman u Premijer ligu. Ubrzo je postao jedan od nosilaca igre i probio se među najbolje defanzivce lige, a trener Slobodan Starčević dao mu kapitensku traku.

- Proveo sam tri prelepe sezone, u kojima smo rasli i mi pojedinačno, ali i klub. Voleo bih da smo navijačima i svima u klubu doneli pehar Kupa BiH, ali nas je koštao loš nastup u Sarajevu. Nismo iskoristili prilike kod 0:0, a kada smo primili pogodak, bilo je nemoguće da se vratimo. Na kraju bih zahvalio svima u Krupi na Vrbasu i verujem da će imati priliku da se raduju još većim uspesima fudbalera - zaključio je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana