Капитен Kрупе одлази у Белгију за 300.000 евра

Душан Репија
Капитен Kрупе одлази у Белгију за 300.000 евра

Бањалука - Реванш финала Купа БиХ највјероватније је била посљедња утакмица Александра Вукотића у дресу Крупе, јер је високи штопер близу договора са Васланд Бевереном, а у недјељу ће отпутовати на завршне преговоре.

Белгијски прволигаш спреман је да на рачун Крупе уплати 300.000 евра, уз десет одсто од идућег трансфера, али ће делегација Крупе у финалним преговорима покушати додатно да подигне износ за обештећење. Вукотић је у Крупу стигао прије три сезоне и већ у првој показао да има потенцијал за много већу каријеру и јачу лигу од елите БиХ. Посљедњих прелазних рокова био је на мети многих клубова, како домаћих тако и страних, али су челници Крупе стрпљиво чекали праву понуду и, испоставиће се, донијели добру одлуку.

- Све је практично договорено и мислим да ће потписивање уговора бити само формалност, уколико Александар прође љекарске прегледе, а нема разлога да не буде тако. У недјељу путујемо у Белгију, а посао би требало да буде завршен у понедјељак. Овакав расплет нас радује и показује да смо клуб који озбиљно ради те да трансфери Ирфана Јашаревића и Елвира Кољића нису случајност. Кољић је на позајмици у Леху до љета, када ће га пољски клуб и дефинитивно откупити. Вукотић је много дао нама, ми њему такође и посао ће бити завршен на обострано задовољство - рекао је алфа и омега Крупе Драгомир Илић.

Беверен ове сезоне заузима мјесто у средини табеле шампионата Белгије и члан је мини-лиге у којој се клубови боре за наступ у Лиги Европе.

- Чуо сам да је Беверен клуб сличан Крупи, који форсира младе играче и у којем нема великог притиска на резултате. Мислим да је то идеална средина за моје прво искуство у иностранству, јер ћу имати шансу за даље напредовање - рекао је Вукотић.

У Крупу је дошао на мала врата из српског нижелигаша падинске Долине и у првој сезони изборио пласман у Премијер лигу. Убрзо је постао један од носилаца игре и пробио се међу најбоље дефанзивце лиге, а тренер Слободан Старчевић дао му капитенску траку.

- Провео сам три прелепе сезоне, у којима смо расли и ми појединачно, али и клуб. Волео бих да смо навијачима и свима у клубу донели пехар Купа БиХ, али нас је коштао лош наступ у Сарајеву. Нисмо искористили прилике код 0:0, а када смо примили погодак, било је немогуће да се вратимо. На крају бих захвалио свима у Крупи на Врбасу и верујем да ће имати прилику да се радују још већим успесима фудбалера - закључио је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана