Kapiten Krupe Aleksandar Vukotić optimista: Vrijeme je da padne Željo

Darko Pašagić
Kapiten Krupe Aleksandar Vukotić optimista: Vrijeme je da padne Željo

Banjaluka - Fudbalere Krupe u nastavku sezone, koji startuje sutra, očekuju bitke na tri fronta, a želja svih u klubu je da na svim budu ostvareni što bolji rezultati.

Odličnim igrama u prvom dijelu sezone Banjalučani se nalaze na petoj poziciji sa velikim izgledima da se plasiraju u Ligu za prvaka, a u Kupu BiH i Kupu Republike Srpske su stigli do polufinala.

- Nadali smo se uspešnoj jeseni i to smo ostvarili, ali sada treba nastaviti u istom ritmu. Pred nama su odlučujući mečevi u kojima se bije bitka za plasman u Ligu za prvaka. Izgledno je da ćemo se plasirati u ovo takmičenje, jer imamo lepu bodovnu prednost nad rivalima, ali ne želimo ništa prepuštati slučaju i hoćemo da što pre završimo posao - naglasio je kapiten Krupe Aleksandar Vukotić.

Već sutra od 14.30 časova na proljećnoj premijeri njegov tim dočekuje sarajevski Željezničar.

- Tim sa "Grbavice" i Radnik su jedine dve ekipe u eliti koje do sada nismo pobedili. Smatram da je sada došlo vreme za to. Istina, Željezničar je jedan od najjačih timova u ligi, možda i najveći kandidat za titulu, ali igramo na svom terenu - nastavio je Vukotić.

Ekipa je u zimskoj pauzi doživjela velike promjene.

- Teško je nadoknaditi odlazak Elvira Koljića, Irfana Jašarevića, Zorana Milutinovića i Stefana Barića, ali verujem da imamo adekvatne alternative i da ćemo to pokazati već sutra - naglasio je kapiten Krupe.

Vukotić, ipak, ističe da je najveća šansa Krupe za osvajanje trofeja i izlazak na međunarodnu scenu Kup BiH.

- Sam plasman u polufinale je veliki uspeh, ali zašto ne bismo otišli do kraja. Objektivno smo u društvu Zvijezde 09, tuzlanske Slobode iz Željezničara uz Sarajlije najveći favoriti i sportski je nadati se trofeju, a samim tim i prvom izlasku Krupe na međunarodnu scenu - dodao je Vukotić.

Redžića i Ljubenovića

Proljećnu premijeru propustiće Ajdin Redžić i Miljan Ljubenović, koji su već duže vrijeme povrijeđeni.

- I oni su se već polako uključili u trenažni proces, ali još je rano za povratak na teren. Međutim, verujem da će biti uz nas kada bude najpotrebnije - istakao je kapiten Krupe Aleksandar Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana