Jeftenić i Popović u Zvezdi

Dušan Repija
Jeftenić i Popović u Zvezdi

BANjALUKA - Dva mlada fudbalera, učesnika Trećeg internacionalnog fudbalskog kampa "Jahorina 2011" Ognjen Jeftenić i Bojan Popović i zvanično su postali članovi FK Crvena zvezda.


Ovo je rezultat saradnje osnivača kampa "Unis tursa" i njihovog partnera FK Crvena zvezda, koji zajedničkim snagama svake godine organizuju kamp za mlade igrače na Jahorini. Popović i Jeftenić su bili najbolji prošle godine i zajedno sa još nekoliko dječaka otišli na probu u Crvenu zvezdu, na kojoj su zadovoljili čelnike bivšeg šampiona svijeta i postali članovi ovog kluba.

- Velika je čast kada znate da ste član Crvene zvezde. Međutim, ovo je tek početak, idem polako i nadam se da ću jednog dana postati prvotimac ovog kluba. Odlično smo prihvaćeni od strane saigrača, trenera i osoblja kluba, sve je na visokom nivou, imamo odlične uslove, tako da se nadam da ću napredovati - rekao je 17-godišnji Ognjen Jeftenić.

Slično mišljenje ima i njegov saigrač, godinu dana mlađi Bojan Popović.

- Presrećan sam ukazanom prilikom i nadam se da ću znati da je iskoristim. Želio bih jednog dana da postanem prvotimac Zvezde i član reprezentacije Srbije - rekao je Jeftenić.

Oni su zadužili dresove kluba, a uručio im ih je legendarni Jovan Kule Aćimović, bivši fudbaler kluba iz Ljutice Bogdana.

Saradnja Republike Srpske sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda iz Beograda važna je kako za uspjeh sporta, tako i za mlade fudbalere iz Srpske koji će svoju karijeru možda nastaviti u tom ili nekom drugom klubu iz Srbije, rekla je juče ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.

Ona je, poslije sastanka sa predstavnicima ovog fudbalskog kluba, koji je jedan od organizatora Internacionalnog fudbalskog kampa "Jahorina", istakla da je veoma bitno da se djeca iz Srbije i Srpske druže i razmjenjuju iskustva u ovakvim kampovima. Tešanovićeva je dodala da resorno ministarstvo poklanja pažnju i podržava mlade sportiste, te da je svaki njihov uspjeh značajan.

- U Banjaluci imamo dosta škola malog fudbala i saradnja sa Srbijom će svakako imati koristi - navela je Tešanovićeva.

Šef Skauting tima FK Crvena zvezda Jovan Aćimović naglasio je da je saradnja kroz istoimenu školu fudbala u Banjaluci dobra, te da će rezultati biti uskoro vidljivi.

- Naš klub je trenutno u reorganizaciji, a talenti ne žive samo u Beogradu već širom naše bivše otadžbine, pa će i naše posjete biti češće u budućem periodu - rekao je Aćimović. 

Četvrti kamp

Četvrto izdanje kampa održaće se od 1. jula do 15. jula sljedeće godine. Sa učesnicima će raditi devet profesionalnih trenera, a očekuje se da će ovo biti najmasovnije izdanje do sada i da će neki novi dječaci poći stopama Jeftenića i Popovića i da će se izboriti za mjesto u Crvenoj zvezdi.

FS Srpske

Jovan Kule Aćimović i delegacija kampa "Jahorina 2011" posjetili su juče i Fudbalski savez Republike Srpske u Aleji Svetog Save u Banjaluci. Domaćini delegaciji iz Beograda bili su predsjednik entitetskog saveza Mile Kovačević i generalni sekretar Rodoljub Petković koji su upoznali Aćimovića i goste sa neprestanom borbom za očuvanje identiteta srpskog fudbala u dejtonskoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana