Јефтенић и Поповић у Звезди

Душан Репија
Јефтенић и Поповић у Звезди

БAЊAЛУКA - Два млада фудбалера, учесника Трећег интернационалног фудбалског кампа "Јахорина 2011" Огњен Јефтенић и Бојан Поповић и званично су постали чланови ФК Црвена звезда.


Ово је резултат сарадње оснивача кампа "Унис турса" и њиховог партнера ФК Црвена звезда, који заједничким снагама сваке године организују камп за младе играче на Јахорини. Поповић и Јефтенић су били најбољи прошле године и заједно са још неколико дјечака отишли на пробу у Црвену звезду, на којој су задовољили челнике бившег шампиона свијета и постали чланови овог клуба.

- Велика је част када знате да сте члан Црвене звезде. Међутим, ово је тек почетак, идем полако и надам се да ћу једног дана постати првотимац овог клуба. Одлично смо прихваћени од стране саиграча, тренера и особља клуба, све је на високом нивоу, имамо одличне услове, тако да се надам да ћу напредовати - рекао је 17-годишњи Огњен Јефтенић.

Слично мишљење има и његов саиграч, годину дана млађи Бојан Поповић.

- Пресрећан сам указаном приликом и надам се да ћу знати да је искористим. Желио бих једног дана да постанем првотимац Звезде и члан репрезентације Србије - рекао је Јефтенић.

Они су задужили дресове клуба, а уручио им их је легендарни Јован Куле Aћимовић, бивши фудбалер клуба из Љутице Богдана.

Сарадња Републике Српске са Фудбалским клубом Црвена звезда из Београда важна је како за успјех спорта, тако и за младе фудбалере из Српске који ће своју каријеру можда наставити у том или неком другом клубу из Србије, рекла је јуче министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић.

Она је, послије састанка са представницима овог фудбалског клуба, који је један од организатора Интернационалног фудбалског кампа "Јахорина", истакла да је веома битно да се дјеца из Србије и Српске друже и размјењују искуства у оваквим камповима. Тешановићева је додала да ресорно министарство поклања пажњу и подржава младе спортисте, те да је сваки њихов успјех значајан.

- У Бањалуци имамо доста школа малог фудбала и сарадња са Србијом ће свакако имати користи - навела је Тешановићева.

Шеф Скаутинг тима ФК Црвена звезда Јован Aћимовић нагласио је да је сарадња кроз истоимену школу фудбала у Бањалуци добра, те да ће резултати бити ускоро видљиви.

- Наш клуб је тренутно у реорганизацији, а таленти не живе само у Београду већ широм наше бивше отаџбине, па ће и наше посјете бити чешће у будућем периоду - рекао је Aћимовић. 

Четврти камп

Четврто издање кампа одржаће се од 1. јула до 15. јула сљедеће године. Са учесницима ће радити девет професионалних тренера, а очекује се да ће ово бити најмасовније издање до сада и да ће неки нови дјечаци поћи стопама Јефтенића и Поповића и да ће се изборити за мјесто у Црвеној звезди.

ФС Српске

Јован Куле Aћимовић и делегација кампа "Јахорина 2011" посјетили су јуче и Фудбалски савез Републике Српске у Aлеји Светог Саве у Бањалуци. Домаћини делегацији из Београда били су предсједник ентитетског савеза Миле Ковачевић и генерални секретар Родољуб Петковић који су упознали Aћимовића и госте са непрестаном борбом за очување идентитета српског фудбала у дејтонској земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана