Јанковић на клупи Рудар Приједора

Дарко Пашагић
Јанковић на клупи Рудар Приједора

Градишка - Игор Јанковић поднио је оставку на мјесто шефа стручног штаба Козаре, а нова дестинација овог 37-годишњег стручњака требало би да буде Рудар Приједор.

Јанковић је у редове градишког прволигаша дошао послије првог дијела сезоне, послије разлаза са Вулетом Тривуновићем и с екипом је успио да избори пласман у Лигу за првака, у којој је освојено пето мјесто. Прије тога је радио као асистент у младој репрезентацији БиХ, једно вријеме је био шеф Омладинске школе бањалучког Борца, а потом и шеф стручног штаба. На почетку прошле сезоне кратко је био тренер Текстилца.

- Иако сам имао важећи уговор, одлучио сам да одем, нешто због приватних разлога, а нешто због нејасних и недефинисаних циљева градишког клуба у новој сезони. Искрен да будем, очекивао сам да ће амбиције одавно бити дефинисане, али за сада о томе нико не говори и то је био највећи разлог што сам одлучио да поднесем оставку - нагласио је Јанковић.

Он је истакао да у претходних пола године није било никаквих несугласица с Управом клуба.

- Од мог доласка ишли смо заједно узлазном линијом. Остварили смо зацртане циљеве, осигурали опстанак, пласирали се у Лигу за првака и, по мишљењу многих, играли смо веома добар фудбал. Међутим, моја је жеља да се даље доказујем, а то сигурно не могу у клубу који још није одлучио какви су му планови. Захвалан сам Козари, у којој сам поникао, све је било јако коректно, али једноставно мора се даље - наставио је Јанковић.

Младог стручњака су већ контактирали из редова прволигаша Рудар Приједора.

- Све је већ практично дефинисано, само се чека именовање новог управног одбора клуба, па да и званично постанем шеф стручног штаба овог клуба. Очекујем да се то деси већ у понедјељак. Оно што ме радује јесте да су “рудари” већ одлучили шта им је превасходан циљ у новој сезони. То је освајање шампионске титуле и повратак у Премијер лигу, гдје им је објективно и мјесто. Биће то за мене велики изазов и очекујем да испуним очекивања Приједорчана - додао је Јанковић.

Милуновић предсједник

У петак увече одржана је сједница Скупштине Рудар Приједора, на којој је за предсједника Управног одбора требало да буде именован Дарко Милуновић, који је не тако давно био члан Управног одбора бањалучког Борца. Он је некада био савјетник у кабинету тадашње премијерке Републике Српске Жељке Цвијановић, а сада је извршни директор за економско-финансијске послове “Електропривреде Републике Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана