Из Жељезничара поручују: Хвала навијачима за упад на терен

Синиша Котараш
Из Жељезничара поручују: Хвала навијачима за упад на терен

Сарајево - Да је у бх. фудбалу све могуће показало се само дан након утакмице Жељезничар - Звијезда 09 (0:1), у којој су домаћи навијачи, познатији као "манијаци", утрчали у терен непосредно по њеном завршетку у жељи да се обрачунају са својим "љубимцима".

Наиме, управа Жељезничара захвалила је на свом клупском сајту навијачима на посјети, те искористила прилику да објави и тачан број продатих улазница!

- Жељезничар захваљује свим навијачима који су присуствовали сусрету против Звијезде 09. Користимо се приликом да информишемо цјелокупну јавност да је на утакмици готовински прилив клуба у износу од 7.837 КМ. Продате су 1.033 појединачне улазнице. Укупан број гледалаца на утакмици био је 1.911 - стоји у саопштењу клуба са "Грбавице".

Ни ријечи о инциденту! Покушају навијача да се обрачунају са фудбалерима, као ни оно најосновније, људско извињење гостима из етно-села Станишићи који су заслужено славили на терену, а онда дошли у ситуацију да страхују за властиту безбједност.

Све се десило одмах након што је главни судија Матео Муса из Читлука означио крај меча. Тада су незадовољни навијачи Жељезничара улетјели на терен са жељом да се обрачунају са играчима. На сву срећу, полиција је ипак успјела да интервенише на вријеме и спријечи већи инцидент, те врати навијаче на трибине. Срећом, нико од гостујућих фудбалера и чланова стручног штаба није био угрожен, али им, како сами наводе, није било нимало пријатно.

- Било је поприлично неугодно, иако нисмо имали никаквих проблема, јер на нас нико није ни обраћао пажњу. Они су били љути на своје фудбалере, које су гањали, док смо се ми само склонили у свлачионицу - истакао је  један фудбалер Звијезде 09.

У клубу са "Грбавице" већ дуже вријеме односи нису баш сјајни, јер је управа одлучила да стручни штаб и играче новчано казни због лоших резултата у септембру, на шта су ови одговорили штрајком упозорења - један дан су одбили да тренирају, а други добрано каснили на тренинг. Уље на ватру досуо је пораз од Звијезде, па су навијачи одлучили да преузму ствари у своје руке. Уз пријетње и псовке, најчешће се могло чути да не желе манекене на терену и у свлачионици, већ момке који ће дати све за дрес клуба.

На страну играча и чланова стручног штаба стао је Синдикат професионалних фудбалера БиХ, као и синдикати из окружења, наводећи да челници клубова немају право да на основу субјективних процјена или пак резултатског неуспјеха новчано кажњавају играче.

Клуб чека само новчана казна

Према пропозицијама такмичења, Жељезничар ће, по свему судећи, бити кажњен само новчано и то, у зависности од извјештаја делегата Фахрудина Синановића из Калесије, од 3.000 КМ па навише. Инцидент на "Грбавици" своди се под слабу организацију утакмице јер се не смије десити да се навијачи било којег клуба нађу на терену. Тек уколико би се овај случај поновио, постоји могућност да се затвори одређена трибина на стадиону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана