Iz Borca poručuju: Lideru ne prijetimo, ali se ne predajemo

D. Pašagić, D. Gajić
Iz Borca poručuju: Lideru ne prijetimo, ali se ne predajemo

Zvornik/Bijeljina - U najzanimljivijem susretu osmog kola Prve lige Republike Srpske sastaće se dva bivša premijerligaša, Drina i Borac.

Ovaj susret, koji se igra u subotu od 15.30 časova, ekipe dočekuju u različitom raspoloženju jer se Zvorničani, koji su domaćini, nalaze na posljednjoj poziciji, dok su Banjalučani lideri prvoligaškog karavana, a u srijedu su obezbijedili i plasman u četvrtfinale Kupa BiH. U redovima Drine svjesni su da im gostovanje lidera dolazi u najtežem mogućem trenutku, ali žele da skupo prodaju kožu i, ako je moguće, da dođu do bodova, što sigurno neće biti nimalo lako.

- Ovo treba da bude praznik fudbala i očekujemo da će tako i biti. Moji igrači treba da nađu inspiraciju i dodatni motiv u igri sa Borcem iako smo svjesni da nam u goste dolazi veoma kvalitetna i organizovana ekipa, što joj daje veliku prednost pred ovaj susret. Ovaj susret treba da nam pokaže koliko možemo u duelu sa liderom, ali i da vidimo da li smo na putu oporavka, a mislim da jesmo. Očekujem svakako da nas podrže i navijači, kako bismo postigli što bolji rezultat - naglasio je trener Drine Momčilo Stanić.

Banjalučani poštuju Drinin renome, ali naglašavaju da su veliki favoriti pred ovaj susret, što žele da opravdaju na terenu.

- Žao mi je što se klub koji sam nekada trenirao nalazi u ovako teškoj situaciji, ali Borac ne smije da ima pardona ni prema kome. Iako ćemo biti oslabljeni neigranjem Miloša Žeravice, Aleksandra Popovića, Nikole Mazića i Saše Kajkuta, očekujem da se Zvorničanima predstavimo u pravom svjetlu i dođemo do još jedne pobjede poslije koje ćemo ostati na čelu tabele - rekao je trener Borca Darko Vojvodić. U ostalim susretima osmog kola, koje se igra u subotu od 15.30 časova, sastaju se: Alfa Modriča - Željezničar Sport tim, Slavija - Rudar Prijedor, Sloboda (MG) - Podrinje, Sloga (GC) - Tekstilac, Sutjeska - Kozara.

Prva liga 

1. Borac     8        6        2        0        12:1   20

2. Sloga (GC)      8        6        1        1        17:7   19

3. Slavija  8        4        1        3        14:14 13

4. Kozara   8        4        1        3          9:9   13

5. Željezničar ST       8        3        2        3        11:9   11

6. Tekstilac        8        2        4        2          8:7   10

7. Alfa Modriča         8        2        4        2        10:11 10

8. Sutjeska           8        3        1        4        10:11 10

9. Rudar Prijedor       8        2        3        3          5:7     9

10. Podrinje                 8        2        2        4          6: 9    8

11. Sloboda (MG)         8        2        1        5          6:13   7

12. Drina            8        0        2        6          6:16   2

Nova banka

I u ovoj sezoni generalni sponzor Borca biće Nova banka.

- Sjedište Nove banke je u Banjaluci i sasvim logično je da pomažemo klubovima sa najvećim renomeom. Bili smo uz Borac i prošle sezone kada je klub igrao dobro u Premijer ligi, ali je iz poznatih razloga morao da se vrati u Prvu ligu RS. Na nama je da s ostalim sponzorima pomognemo da se Borac vrati tamo gdje mu je i mjesto, a onda i u sam vrh fudbala BiH - naglasio je direktor Nove banke Milan Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana