Инићу боксером разбили нос

Синиша Котараш
Инићу боксером разбили нос

Брчко - Рукометаши Локомотиве из Брчког физички су нападнути у Горажду након утакмице 15. кола Премијер лиге против истоименог ривала.

По завршетку драматичне и неизвјесне утакмице један дио домаће публике, смјештен одмах иза клупе Брчака, физички је насрнуо на гостујуће рукометаше, дошло је и до размјене удараца, а најтеже је прошао Милорад Инић који је, након ударца “боксером” од стране једног бившег горажданског рукометаша, задобио лакше повреде носа. Срећом, полиција и обезбјеђење су брзо реаговали па је избјегнут и много тежи инцидент. Све је почело на пола минута прије краја, у моменту када су се играчи Локомотиве имали лопту у свом посједу и спремали се за напад.

- При неријешеном резултату, 23:23, вријеме је заустављено на 59:34 минуте, а ми смо имали лопту. Договор је био да је покушамо да задржимо што дуже у нашем посједу и да тек на самом истеку времена покушамо да постигнемо погодак. Међутим, када су судије дале знак за наставак игре, семафор је и даље стајао, а на све реакције наше клупе, делегат Дамир Геџо из Сарајева је остао нијем. На крају, упутили смо шут, није нам свиран прекршај, а домаћин је из полуконтре постигао побједоносни погодак, неких четири или пет секунди након што је регуларних 60 минута требало да се заврши. Имамо снимак на којем се све то добро види и који доказује да смо драстично оштећени - нагласио је предсједник Локомотиве Горан Васић.

Огорчени због свих ових дешавања, у Брчком су се одлучили да упуте и званичну жалбу, уз предочење свих доказа које посједују. Она је јуче (понедјељак) и званично прослијеђена у РС БиХ и сада су на потезу органи савеза.

Уједно, челници Локомотиве су се огласили и званичним саопштењем.

- Имамо младу екипу, вриједну, момке који су чисти професионалци, тренера који је професионалац, и са свима смо спремни спортски да се надмећемо. Аргументовано и у складу са пропозицијама обратили смо се свим релевантним органима савеза и институцијама државе. Муљ у којем се налази рукометни спорт БиХ не даје за право никоме и нигдје каубојско понашање - стоји, између осталог, у саопштењу Локомотиве.

Пријетње и пиштољима?

Иако то челници Локомотиве нису потврдили, “Глас Српске” незванично сазнаје да је у Горажду било и пријетњи ватреним оружјем.

- Можда то Брчаци нису ни видјели, али поједини “рукометни радници” из Горажда су, ваљда да би дјеловали озбиљније и опасније, јавно показивали пиштоље. Зато и не чуди инцидент након утакмице који се десио на трибини гдје сједе чланови и пријатељи клуба, те бивши играчи. На навијачкој трибини је била паклена атмосфера, али без и једног ружног геста према гостима - истакао је очевидац догађања у Горажду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана