Играчи Рудара траже паре, управа захтјеве

Дарко Пашагић
Играчи Рудара траже паре, управа захтјеве

Приједор - И док фудбалери Рудар Приједора и даље штрајкују, Управни одбор овог прволигаша на ванредној сједници разматрао је тренутну ситуацију у јесењем шампиону Републике Српске.

Челници "рудара" донијели су неколико закључака, а да ли ће то помоћи да се превазиђе тренутно стање остаје да се види.

- Први закључак је да је штрајком играча, који је почео у петак, нанесена велика штета нашем клубу. Посљедња дешавања сигурно ће због тога оставити посљедице и по резултат, али и по реноме клуба - нагласио је предсједник Приједорчана Далибор Мајкић.

Он је рекао да се по медијима провлаче различити захтјеви које од челника клуба траже штрајкачи.

- Зато смо од њих затражили да се изјасне шта су њихови захтјеви са потписима свих играча и да онда знамо због чега је настала цјелокупна ситуација, али и да имамо тај документ - наставио је Мајкић.

Први човјек "рудара" тврди да је износ који се у овом тренутку дугује играчима на основу уговора, рата и плата 7.500 марака.

- Од 1. јануара ове године смо им исплатили три пута већи износ. Сада смо од њих тражили да се само стрпе неколико дана и да ће сви дугови бити измирени, али... Од играча смо затражили да наставе да раде, а да ћемо новац уплатити до краја седмице. За сада неће бити никаквих санкција према играчима, а тек када добијемо документ за захтјевима, одлучићемо шта и како даље - додао је Мајкић.

Играчи су потврдили да им је од Нове године исплаћен добар дио дуговања, а да мањи још није.

- Добили смо већи дио новца, али смо одлучили да нећемо тренирати док не добијемо сав износ. Стално смо у контакту, нисмо тренирали ни јуче, а до када ће тако бити, остаје да се види - рекао је један од првотимаца Рудар Приједора.

Он је рекао да је новац једини разлог због којег су одлучили да обуставе рад.

- Није истина да тражимо промјене у Управи или стручном штабу, једино желимо да нам исплате оно што нам дугују. Док не буде тако, неће бити ни тренинга. Таква је наша одлука, бар за сада - додао је неименовани играч "зелено-црних".

Јесењи шампиони

Фудбалери Рудар Приједора у првом дијелу сезоне у прволигашком каравану Републике Српске у 16 одиграних утакмица остварили су 11 побједа, четири ремија и један пораз. Освојили су јесењу титулу са 37 бодова и бјеже два бода Звијезди 09 и четири зворничкој Дрини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана