Игор Јосиповић, доскорашњи кошаркаш Спарса: Нисам ушао у игру без дозволе тренера

Милан Зубовић
Игор Јосиповић, доскорашњи кошаркаш Спарса: Нисам ушао у игру без дозволе тренера

Бањалука - Доскорашњи капитен Спарса Игор Јосиповић демантовао је написе појединих медија да је самовољно и мимо жеље тренера ушао у игру на мечу са Босном Ројал.

Регионом је одјекнула вијест да је Јосиповић на своју руку ушао на терен и да је због тога с њим раскинута сарадња, а екипу је напустио и Милутин Ђукановић, који га је наводно подржао. Јосиповић је све то назвао бесмислицом.

- Лаж је све што су написали и просто нисам могао да вјерујем када сам видио. Није ме много погодило и само сам се насмијао јер сви који ме познају знају да никад тако нешто не бих ни помислио, а камоли учинио. Ништа од наведеног није тачно и питам да ли неки играч може сам да уђе у игру на своју руку, а тренер га потом остави у игри и касније поново убаци у ротацију? Није ми јасно коме је тако нешто пало на памет и ко је уопште разгласио такву дезинформацију - рекао је Јосиповић.

Кошаркаш који игра на позицији центра након три године растао се са клубом из Сарајева, али, као је нагласио, у пријатељским односима.

- Сасвим нормално сам се разишао са људима из клуба, без икаквих тензија, неспоразума или тешких ријечи. Једноставно, нисмо имали исте погледе за наставак сарадње па смо се пријатељски растали и пожељели срећу једни другима - казао је Јосиповић.

Он је истакао да се ситуација од које је направљен медијски циркус десила на првој утакмици серије за треће мјесто па му није јасно зашто неко сада послије десетак дана уопште потеже то питање.

  • Да се то заиста десило као што су појединци описали, било би познато одмах након тог меча, а не сада када је све завршено - додао је Јосиповић.

Без друге АБА лиге

Спарс је остао без наступа у Другој АБА лиги пошто је поражен од Босне Ројал са 1:2 у серији у мечу за треће мјесто Лиге БиХ. Спарс је такмичење у Лиги за првака БиХ завршио на четвртом мјесту табеле, а у финалу га је елиминисала Игокеа са 2:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана