Igokein junior Dalibor Ilić ide na Ol star NBA lige

Ivan Dragičević
Igokein junior Dalibor Ilić ide na Ol star NBA lige

Laktaši - Junior Igokee Dalibor Ilić putuje na Ol star NBA lige u Los Anđeles gdje će pored utakmice najvećih košarkaških zvijezda biti održan kamp "Košarka bez granica" koji okuplja najperspektivnije igrače iz cijelog svijeta.

Mladić iz Višegrada koji još nema 18 godina dobio je veliku čast da među 65 košarkaša predstavi svoj raskošan talenat. Ilić je budućnost Igokee i srpske košarke, trenutno je MVP Prve lige Republike Srpske, a pokupio je još pregršt individualnih priznanja. Imaće priliku da prisustvuje centralnoj manifestaciji Ol star vikenda, utakmici NBA zvijezda podijeljenih u timove Lebrona Džejmsa i Stefa Karija. Dalibor 4. marta slavi 18. rođendan i nije mogao da zamisli ljepši poklon.

- Ovo je najbolji poklon za rođendan, pogotovo što je stigao ovako kasno bez najave pa sam se baš iznenadio. Kada sam počeo da se bavim košarkom želja mi je bila da se upoznam sa NBA ligom i zvijezdama koje tamo igraju. Kao i svakom igraču, pogotovo u ovim razvojnim godinama, san mi je da zaigram u NBA. Sada mi se otvorila prilika, impresioniran sam činjenicom da sam pozvan da učestvujem na kampu i budem dio Ol stara, jer nije mala stvar otići tamo, pogotovo sa ovih prostora - rekao je Ilić.

Put i boravak u Americi biće mu lakši i ljepši jer će tamo biti sa drugarima iz reprezentacije Srbije Markom Pecarskim i Filipom Petruševim. Dalibor je u vrijeme ovog razgovora jurio da pozavršava papirologiju za američku vizu, a dobijanje iste trebalo bi da bude formalnost. Treneri internacionalnim talentima biće probrana imena, a što je najvažnije znanje će mu prenositi asovi poput Ala Horforda, Gorana Dragića, Domantasa Sabonisa, Timofeja Mozogova i Sema Dekera dok je među direktorima kampa srpski trener i skaut Marin Sedlaček.

- Ovo je veliki uspjeh za mene na kojem se ne smijem zaustaviti. Iz svega treba da izvučem veliki motiv za još jači i naporniji rad. Sa ovom činjenicom ozbiljnije ulazim u seniorsku košarku. Osjećam veliku čast što ću raditi sa pomenutim NBA igračima - dodao je Ilić.

Kao i svaki klinac imao je idole, a i dalje favorizuje neke igrače pa je jasna želja da se upozna i popriča sa nekim od njih.

- Najviše bih volio da vidim Kobija Brajanta, a ima mnogo igrača koji su  mi dragi krenuvši od Lebrona Džejmsa i Janisa Antetokumpa. Vjerujem da će biti poseban osjećaj vidjeti ih uživo na djelu. Mnogo cijenim Kevina Durenta i Šakila O'Nila koji je sjajna ličnost koliko sam mogao da zaključim - rekao je Ilić.

Zbog puta u Ameriku Dalibor će propustiti završnicu Kupa BiH gdje Student Igokea (juniori Igokee) u polufinalu igra protiv Kaknja. Nije krio žal zbog toga, ali vjeruje da njegovi saigrači mogu do finala bez njega pa im je i ovim putem poslao poruke podrške.

Program u LA

Šta Dalibora očekuje u Los Anđelesu

> Treninzi mobilnosti

> Šuterska takmičenja i odmjeravanje u vještinama

> Sparing utakmice

> Seminari i predavanja na temu zdravlja, liderstva i komunikacija

> Kamperi će ispratiti sve događaje sa trodnevnog Ol star programa

Zanimljivosti

> Trenutno u NBA ligi nastupaju 24 učesnika kampa "Košarka bez granica"

> Prvi kamp održan je 2001. godine u Trevizu, a organizovali su ga Vlade Divac i Toni Kukoč za djecu iz bivših jugoslovenskih republika

> NBA i FIBA su do sada organizovali 52 kampa u 27 zemalja, a u rad je uključeno preko 200 stručnjaka iz svih NBA ekipa

> "Najk" je sponzor kampa i opremom snabdijeva sve učesnike

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana