Игокеин јуниор Далибор Илић иде на Ол стар НБА лиге

Иван Драгичевић
Игокеин јуниор Далибор Илић иде на Ол стар НБА лиге

Лакташи - Јуниор Игокее Далибор Илић путује на Ол стар НБА лиге у Лос Анђелес гдје ће поред утакмице највећих кошаркашких звијезда бити одржан камп "Кошарка без граница" који окупља најперспективније играче из цијелог свијета.

Младић из Вишеграда који још нема 18 година добио је велику част да међу 65 кошаркаша представи свој раскошан таленат. Илић је будућност Игокее и српске кошарке, тренутно је МВП Прве лиге Републике Српске, а покупио је још прегршт индивидуалних признања. Имаће прилику да присуствује централној манифестацији Ол стар викенда, утакмици НБА звијезда подијељених у тимове Леброна Џејмса и Стефа Карија. Далибор 4. марта слави 18. рођендан и није могао да замисли љепши поклон.

- Ово је најбољи поклон за рођендан, поготово што је стигао овако касно без најаве па сам се баш изненадио. Када сам почео да се бавим кошарком жеља ми је била да се упознам са НБА лигом и звијездама које тамо играју. Као и сваком играчу, поготово у овим развојним годинама, сан ми је да заиграм у НБА. Сада ми се отворила прилика, импресиониран сам чињеницом да сам позван да учествујем на кампу и будем дио Ол стара, јер није мала ствар отићи тамо, поготово са ових простора - рекао је Илић.

Пут и боравак у Америци биће му лакши и љепши јер ће тамо бити са другарима из репрезентације Србије Марком Пецарским и Филипом Петрушевим. Далибор је у вријеме овог разговора јурио да позавршава папирологију за америчку визу, а добијање исте требало би да буде формалност. Тренери интернационалним талентима биће пробрана имена, а што је најважније знање ће му преносити асови попут Ала Хорфорда, Горана Драгића, Домантаса Сабониса, Тимофеја Мозогова и Сема Декера док је међу директорима кампа српски тренер и скаут Марин Седлачек.

- Ово је велики успјех за мене на којем се не смијем зауставити. Из свега треба да извучем велики мотив за још јачи и напорнији рад. Са овом чињеницом озбиљније улазим у сениорску кошарку. Осјећам велику част што ћу радити са поменутим НБА играчима - додао је Илић.

Као и сваки клинац имао је идоле, а и даље фаворизује неке играче па је јасна жеља да се упозна и поприча са неким од њих.

- Највише бих волио да видим Кобија Брајанта, а има много играча који су  ми драги кренувши од Леброна Џејмса и Јаниса Антетокумпа. Вјерујем да ће бити посебан осјећај видјети их уживо на дјелу. Много цијеним Кевина Дурента и Шакила О'Нила који је сјајна личност колико сам могао да закључим - рекао је Илић.

Због пута у Америку Далибор ће пропустити завршницу Купа БиХ гдје Студент Игокеа (јуниори Игокее) у полуфиналу игра против Какња. Није крио жал због тога, али вјерује да његови саиграчи могу до финала без њега па им је и овим путем послао поруке подршке.

Програм у ЛА

Шта Далибора очекује у Лос Анђелесу

> Тренинзи мобилности

> Шутерска такмичења и одмјеравање у вјештинама

> Спаринг утакмице

> Семинари и предавања на тему здравља, лидерства и комуникација

> Кампери ће испратити све догађаје са тродневног Ол стар програма

Занимљивости

> Тренутно у НБА лиги наступају 24 учесника кампа "Кошарка без граница"

> Први камп одржан је 2001. године у Тревизу, а организовали су га Владе Дивац и Тони Кукоч за дјецу из бивших југословенских република

> НБА и ФИБА су до сада организовали 52 кампа у 27 земаља, а у рад је укључено преко 200 стручњака из свих НБА екипа

> "Најк" је спонзор кампа и опремом снабдијева све учеснике

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана