Игокеа шести пут заредом у финалу првенства БиХ

ATV
Игокеа шести пут заредом у финалу првенства БиХ

Побједом у другом сусрету против Босне 107:83 изабраници Жарка Милаковића изборили су прилику за одбрану шампионске титуле. Актуелни шамопион приказао је висок ниво игара у полуфиналу па Сарајлије нису могле да пруже јачи отпор.

“Битан је начин на који играмо, да вратимо спортски мотив. Битно је да будемо прваци, сва јавност сматра да Игокеа нешто мора. Игокеа не мора, ставили смо акценат на нашу игру, хајде да играмо кошарку и да тако стигнемо до желејног циља”, рекао је Милаковић.

Игокеа је сигуран учесник АБА лиге без обзира на епилог финала гдје очекује побједника мајсторице између Зрињског и Спарса. Ове екипе, као и Босна, имају амбицију да играју Другу АБА лигу и због тога су додатно мотивисани. Самим тим скупили су боље ростере што је повећало квалитет лиге.

“Ко год прича да АБА два расипа национални квалитет, мислим да није тако. Допринијела је подизању квалитета, представља излаз у регион, а утакмице су изузетно праћене. Регионалне лиге су праве лиге и за играче и за тренере”, додао је Милаковић.

Александровачни имају довољно времена да се припреме за финале и наредног противника. Уколико то буде Зрињски, Мостаци ће имати предност домаћег терена у серији на три побједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана