Igokea se neće žaliti zbog spornih 38 sekundi

Milan Zubović
Igokea se neće žaliti zbog spornih 38 sekundi

Laktaši - Rukovodstvo Igokee najvjerovatnije se neće žaliti na propust zapisničkog stola i delegata utakmice sa Crvenom zvezdom kada je sat koji mjeri vrijeme mirovao 38 sekundi.

Naime, na 8,01 minut do kraja treće četvrtine semafor koji pokazuje vrijeme je stao na 38 sekundi tokom kojih su Beograđani poentirali, a onda je vrijeme počelo da teče i nije bilo nadoknađivanja. I pored toga što je veliki broj predstavnika sedme sile pokušao da ukaže sudijama na propust, oni su ostali nijemi i nisu ništa preduzeli kada je to u pitanju. Iz Igokee se nisu zvanično oglasili, a, prema nezvaničnim informacijama, neće se žaliti jer je u pitanju propust delegata, a to je na ovoj utakmici bio Miloš Vujinić. Kada bi bio pokrenut postupak, najvjerovatnije bi delegat bio suspendovan, dok od ponavljanja utakmice ne bi bilo ništa. Zvezda je upisala trijumf sa rezultatom 79:77, a oba trenera nisu primijetila da nešto nije bilo u redu sa semaforom, dok su u tom periodu poentirali Džo Regland i Majkl Odžo.

- Nisam video i to nisam čuo te čujem od vas. Iznenađen sam i zatečen. Ne bih da to komentarišem. Ne znam šta da radim. Reći ću čelnicima i na njima je da dalje postupaju - rekao je trener domaćih Dragan Nikolić.

Sličnog mišljenja bio je i njegov kolega sa Zvezdine klupe Milan Tomić.

- Ne zna se šta se desilo. Ne gledam na sat. Ne znam šta bih rekao o tom pitanju - kazao je Tomić.

Za razliku od nekih ranijih izdanja, Igokea se ovaj put predstavila u odličnom svjetlu i imala je odličnu priliku da postane prva koja će nanijeti prvi poraz Beograđanima, ali Vuk Radivojević nije bio precizan u šutu za tri poena nekoliko sekundi prije kraja meča, dok Danilo Anđušić nije pogodio dvojku za produžetak. Briljirao je Regland, koji je kreirao preokret u posljednjim minutima.

- Došli smo do situacije koju mi treneri najviše volimo i imali smo dva otvorena šuta za pobedu. Imali smo dva šuta za trijumf protiv kaznene ekspedicije i mnogo će se pričati o poslednjem šutu. Nekada nedostaje mrvica sreće da istraješ u borbi protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Ipak, sve smo odradili što treba i nemam šta da zamerim svojim igračima, koji su dali sve od sebe. Od sutra Jovo nanovo. Žarko smo želeli pobedu i bilo je jasno koliko smo je hteli, što se vidi po broju ofanzivnih skokova. Borili smo se od prvog do poslednjeg minuta. Utakmica je bila kvalitetna i tražili smo se tokom meča, a i Zvezda je imala sličnih problema te je stigla oslabljena - rekao je Nikolić.

Ovog puta odbrana je djelovala mnogo bolje nego na ranijem mečevima, dok su domaći prvi put zaigrali bez Tomislava Zubčića, koji je otišao u Manresu, a priliku su dobili Marko Luković i Grant Džeret.

Od naših novajlija Luković se više uklopio, Džeret manje, baš kao što sam i najavio - kazao je Nikolić.

Na drugoj strani, Zvezda je nastupila bez Maika Cirbesa, Bilija Berona i Branka Lazića, dok se pred kraj trećeg perioda povrijedio Filip Čović, koji je otišao u svlačionicu i više se nije vraćao.

- Čestitam igračima na pobedi i ovakve pobede su nam potrebne. Ovakve utakmice treba znati dobiti. Napravili smo dosta grašaka i dozvolili 22 skoka u napadu Igokee. Loše smo igrali, ali smo dobili. Došli smo oslabljeni, ali to neću nikada reći jer imamo 15 igrača i to je samo izgovor. Hvala navijačima koji su došli da nas podrže i stalno su mi govorili - ubaci Kešelja, pa su me i nasmejali - izjavio je Tomić.

Trinkijeri grmio na Marinkovića

Partizan je pregazio Krku sa 87:55, a trener Andrea Trinkijeri imao je šou na tajm-autu kada je galamio na Vanju Marinkovića u trenutku kada je tim imao veliku prednost.

- Nisi ozbiljan. Ušao si, nisi spreman. Ne želiš biti bolji, ne interesuje te da budeš bolji. Ti nemaš “garbidž tajm” sa 21 godinom. Kada budeš imao 30, onda ćeš imati. U svakom momentu moraš da budeš bolji. U svakoj akciji. Igra se sa glavom. Hoćeš ili nećeš? - rekao je Trinkijeri Marinkoviću.

“Garbidž tajm” je američki izraz za dio meča kada ekipa ima 20 ili više poena prednosti u posljednjih nekoliko minuta pa šansu dobiju igrači koji imaju manju minutažu. “Crno-bijele” je predvodio Markus Pejdž sa 17 poena, Aleksej Nikolić je ubacio 15, dok je kod poraženih Luka Lapornik postigao 13 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana